Εκδήλωση για τα 190 χρόνια του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων

Εκδήλωση για τα 190 χρόνια παρουσίας των  Στρατιωτικών Ιερέων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, συνδιοργάνωσαν η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων και η Διεύθυνση του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΕΘΑ, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης,  Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, κληρικοί και λαϊκοί. Κατά την εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις και τιμήθηκαν ιερείς για την προσφορά τους στον Ελληνικό Στρατό με την επίδοση αναμνηστικών πλακετών.

Ανάμεσα στους τιμώμενους ήταν και ο ιερέας της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, ο συνταξιούχος π. Κωνσταντίνος Νικολάου, εφημέριος της Ενορίας των Αγίων Θεοδώρων Θηβών, ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του για 25 χρόνια στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θηβών. Την πλακέτα παρέδωσε στον τιμώμενο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο οποίος στη σύντομη προσλαλιά του προς το ακροατήριο εξέφρασε τις ευχαριστίες και την οφειλόμενη τιμή στο Σώμα των Στρατιωτικών Ιερέων για την προσφορά τους στον Στρατό και στην Πατρίδα, ενθυμούμενος και ο ίδιος τους 30 μήνες που υπηρέτησε ως στρατιώτης την Πατρίδα.

Η εκδήλωση διανθίστηκε από θεατρικό, τραγούδια και ύμνους που απέδωσαν τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» Κορίνθου.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την Ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδας http://ecclesia.gr

Facebooktwitter