Τριετές Μνημόσυνο μακαριστής Γερόντισσας Ι. Μονής Αγ. Τριάδος Πλαταιών – Ευλογία βασιλόπιτας Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Μνημόσυνο με την συμπλήρωση τριών ετών από την κοίμηση της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πλαταιών μακαριστής Γερόντισσας Ελισσαίας,  τελέσθηκε το πρωί του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου 2020 στην Ιερά Μονή των Πλαταιών. Στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος και τέλεσε το ιερό Μνημόσυνο. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος έψαλε τρισάγιο στον τάφο της μακαριστής Γερόντισσας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου, όπου επέδωσε τα διοριστήρια των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων των Αρχιερατικών Περιφερειών Δομβραίνης και Θεσπιών.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής – Παράρτημα Λιβαδειάς στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του παλαιού Οικοτροφείου Θηλέων Λιβαδειάς. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά και επαίνεσε το ενδιαφέρον τους για την Βυζαντινή Μουσική.

Κατόπιν μετέβη στην Αράχωβα για την κοπή της βασιλόπιτας του Τοπικού Συμβουλίου Αραχώβης, που έγινε στο Αμφιθέατρο του Λαογραφικού Μουσείου.

 

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=51302