Άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης

Όταν νομίζεις πως ο Θεός σε έχει εγκαταλείψει αφήνοντάς σε στην ησυχία σου και την ελευθερία σου και αναρωτιέσαι πώς με τόσα προβλήματα θα ανταπεξέλθεις, για να βγεις νικητής από τόσες δυσκολίες που καθημερινά ξεπετάγονται μπροστά σου, έρχεται τούτος ο Θεός που νόμιζες πως σε άφησε μόνο σου και σου δείχνει το δρόμο.

Σου δείχνει ανθρώπους σαν κι εσένα, σου προβάλλει πρότυπα ζωντανά που κατάφεραν σε ακόμα πιο δύσκολες από τις σημερινές συνθήκες να καταστούν δοχεία του Παναγίου Πνεύματος. Πνευματοφόρες ψυχές πλημμυρισμένες από το Άγιο Πνεύμα, που απλόχερα σκορπούν ειρήνη και γαλήνη.

Άγιος Εφραίμ  ο Κατουνακιώτης ο εκ Αμπελοχωρίου Θηβών καταγόμενος.

Η είδηση της αναγραφής Του στις Αγιολογικές Δέλτους της Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο προκαλεί ρίγη συγκινήσεως, και στήριγμα σε τούτη τη δύσκολη περίοδο των πάσης φύσεως αντιξοοτήτων.

Η Τοπική μας Εκκλησία χαίρεται και αγάλλεται εν Κυρίῳ, διότι στη χορεία των Αγίων της συγκαταλέγεται ο αδάμας της υπακοής, της υπομονής, της προσευχής και της αγάπης, ο Γέροντας της ερήμου του Αγίου Όρους, Άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης.

Ο δεκάριθμος δήμος των Αγίων ενδεκάριθμος γίνεται και ο εξάριθμος χορός των  ασκητών επτάριθμος γίνεται.

Η Βοιωτία μαζί με τον ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας Ευαγγελιστή Λουκά, τον πρώτο Επίσκοπό της Άγιο Ρούφο, τον Άγιο Ιερομάρτυρα Ρηγίνο Επίσκοπο Σκοπέλου, τον Λεβαδέα, τον Άγιο Ιωάννη τον Καλοκτένη, τον Νέο Ελεήμονα, τους ασκητές Όσιο Λουκά, Όσιο Μελέτιο, Όσιο Νικήτα, Όσιο Κλήμεντα, Όσιο Γερμανό και  Όσιο Σεραφείμ τον Δομβοΐτη, έχει ακόμη έναν πρεσβευτή στον ουρανό, τον Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη.

Όσιε Εφραίμ πρέσβευε υπέρ ημών.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=52182