Ακολουθία Ακαθίστου Ύμνου – Κυριακή Ε΄ Νηστειών

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020, τελέσθηκε η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου. Η ακολουθία τελέσθηκε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο πλαισιούμενο από τους δύο ιερείς του Ναού και τους δύο ψάλτες.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος, μέσω του ραδιοφώνου, στους πιστούς ανέφερε ότι η ανθρωπότητα ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά και εναποθέτουμε την ελπίδα μας στον Χριστό. Ευχήθηκε η μορφή της Παναγίας να μας δίνει δύναμη και κουράγιο να αντέξουμε, και όταν περάσει το σύννεφο αυτό της δοκιμασίας όλοι μαζί να είμαστε μέσα στο Ναό που τώρα είναι άδειος, να υμνήσουμε τον Θεό.

Επίσης, ευχαρίστησε τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΕΙΡΙΟΣ FM 95,8» για τις μεταδόσεις των ακολουθιών, ευχόμενος καλή δύναμη στους υπευθύνους του Σταθμού.

Και την Κυριακή 5 Απριλίου, Κυριακή Ε΄ των Νηστειών, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκο Λεβαδείας, κεκλεισμένων των θυρών, και μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΕΙΡΙΟΣ FM 95,8», όπως και η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=52641