Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστής Καθηγουμένης Ι.Ησυχαστηρίου «Η Μήτηρ του Ηγαπημένου» – Ετήσιο Μνημόσυνο μακαριστής Καθηγουμένης Ιεράς Μονής Αγ.Νικολάου Υψηλάντη

Την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 εορτάσθηκε εκ μεταφοράς η μνήμη του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις  στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Υψηλάντη.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος, καθώς και του Μνημοσύνου που τελέστηκε με την συμπλήρωση ενός έτους από την κοίμηση της μακαριστής Καθηγουμένης της Μονής Γερόντισσας Θεοφυλάκτης. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος έψαλε τρισάγιο στον τάφο της μακαριστής Γερόντισσας.

Στη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο συμμετείχαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι τηρώντας τα μέτρα προστασίας ευρίσκοντο σε όλο τον προαύλιο χώρο της μικρής αλλά περιποιημένης και φιλόξενης Μονής, η οποία αποτελεί σύμβολο για την ιστορία της Πατρίδας μας, αφού στη Μονή υπεγράφη το 1829 η λήξη του αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων κατακτητών, μετά την νικηφόρα νίκη των Ελλήνων στη μάχη της Πέτρας.

Ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από το Ευαγγέλιο της ημέρας προέτρεψε όλους να μείνουν σταθεροί στην πίστη και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή της μακαριστής Γερόντισσας, η οποία με την εγκατάστασή της στη Μονή την ανέστησε.

Το πρωί του Σαββάτου 23 Μαΐου στο Ιερό Ησυχαστήριο «Η Μήτηρ του Ηγαπημένου» στο Κλειδί τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Καθηγουμένης Γερόντισσας Μαγδαληνής. Της Θείας Λειτουργίας και του ιερού Μνημοσύνου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή της μακαριστής Γερόντισσας, η οποία διηκόνησε στο Ιερό Ησυχαστήριο από την ίδρυσή του μέχρι την ημέρα της οσιακής κοίμησής της.

Το Σάββατο το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λουκισίων, όπου η Ενορία τίμησε τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου, διότι στις 2 Μαΐου λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό δεν επιτρεπόταν η  συμμετοχή του κόσμου στις ακολουθίες που τελούνταν στους Ιερούς Ναούς.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=53209