Κυριακή Γ΄ Ματθαίου – Εορτή Αγίων Αποστόλων

Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά επί τη συμπληρώσει 12 ετών από την χειροτονία του εις Επίσκοπον.

Ενώ, το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετέβη στη Θήβα, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Κοντίτου.

Την επομένη, Δευτέρα 29 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λεύκτρων. Ο Ναός αυτός στα Λεύκτρα είναι εγγεγραμμένος σταυροειδής με τρούλο, έχει όμως υποστεί πολλές μεταβολές και προσθήκες και σύμφωνα με επιγραφή που υπάρχει ανακαινίσθηκε το 1886, ενώ τμήματα του κεραμοπλαστικού διακόσμου που υπάρχουν στον Ναό θεωρείται ότι είναι του 12ου  αιώνα.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος συμμετείχε ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Ελλάδος στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στην Πνύκα, προς τιμήν του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ενώ, σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου, εορτή των Αγίων Ενδόξων 12 Αποστόλων, ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων στην πόλη των Θηβών.

Οι φωτογραφίες από την Πνύκα προέρχονται από την Ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών http://iaath.gr/

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=53823