Εορτή Αγίων Αναργύρων

Στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος την Τετάρτη 1η Ιουλίου, εορτή των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στο όνομα των οποίων τιμάται το αριστερό κλίτος του  Ναού, κατόπιν προσκλήσεως του αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Σταύρου Γούλα, των Εφημερίων και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε του Ιερού Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των κτητόρων, δωρητών και ευεργετών του Ναού, καθώς και του μακαριστού Επισκόπου Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη), ο οποίος  προ είκοσι δύο ετών, το έτος 1997, είχε εγκαινιάσει το επ’  ονόματι των Αγίων Αναργύρων αριστερό κλίτος του Ναού.

Την παραμονή της εορτής των Αγίων Αναργύρων ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον ομώνυμο των Αγίων Ιερό Ναό των Οινοφύτων, με την συμμετοχή πολλών πιστών. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το κεφάλαιο της Α΄ προς Κορινθίους Επιστολής που αναφέρεται στην αγάπη.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής στο χωριό Νεοχωράκι της επαρχίας Θηβών. Ο Σεβασμιώτατος στο  κήρυγμά του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της ημέρας τονίζοντας την πίστη του εκατόνταρχου.

Οι φωτογραφίες από τον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία προέρχονται από την Ιστοσελίδα του Ναού http://www.profitisilias.gr/enoria/

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=54015