Έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θηβών έγινε η έναρξη των εκπαιδευτικού προγράμματος, που υλοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα: «Διαχείριση προβλημάτων οικογενειακού βίου», στο οποίο συμμετέχουν πρεσβυτέρες της Μητροπόλεώς μας.

Στην πρώτη συνάντηση, που ήταν δια ζώσης, συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Ε.Π. πανοσ. αρχιμ. π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο υπεύθυνος της Μητροπόλεως για τα προγράμματα του Ι.Ε.Π. πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμος Κυριαζής, η εισηγήτρια κ. Δέσποινα Ζαμάνη και οι πρεσβυτέρες, που δήλωσαν συμμετοχή για την παρακολούθηση του προγράμματος.

Ο Σεβασμιώτατος αφού καλωσόρισε τις πρεσβυτέρες, και ευχαρίστησε τον π. Θεολόγο, αναφέρθηκε στη σημασία των προγραμμάτων. Ενώ, ο π. Θεολόγος ενημέρωσε τις πρεσβυτέρες για τα προγράμματα του Ι.Ε.Π. και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και τους στόχους του συγκεκριμένου προγράμματος. Στη συνέχεια η  εισηγήτρια κ. Δέσποινα Ζαμάνη ανέπτυξε την εισήγηση: «Ειδικά θέματα ποιμαντικής της οικογένειας – Οι μεταβολές στις σύγχρονες κοινωνίες και η επίδραση τους στην οικογένεια – Νέες μορφές οικογένειας».

Συνολικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επτά συνεδρίες των τεσσάρων ωρών, οι οποίες θα γίνουν εξ αποστάσεως λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=55306