Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά

Το εσπέρας της Παρασκευής 16 Απριλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, όπως κάθε χρόνο, χοροστάτησε στην ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου μετά του Όρθρου, κατά το μοναστηριακό τυπικό, στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά.

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής με την συμμετοχή  συγκεκριμένου αριθμού πιστών όπως προβλέπεται, λόγω της πανδημίας, και την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς τόνισε την προσφορά της Υπεραγίας Θεοτόκου στο ανθρώπινο γένος, η οποία διηκόνησε το Μυστήριο της Σαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, αναλύοντας τον ύμνο: «Γαβριὴλ ὁ Ἀρχάγγελος, ἐπὶ σὲ Παναμώμητε, ἐμφανῶς ἐλεύσεται καὶ βοήσει σοι· Χαῖρε κατάρας λυτήριον, πεσόντων ἀνόρθωσις, χαῖρε μόνη ἐκλεκτή, τῷ Θεῷ χρηματίσασα, χαῖρε ἔμψυχε, τοῦ ἡλίου νεφέλη, ὑποδέχου, τὸν Ἀσώματον ἐν μήτρᾳ, τῇ σῇ οἰκῆσαι θελήσαντα». Και ευχήθηκε με τις πρεσβείες της Θεοτόκου να πορευτούμε στη Μεγάλη Εβδομάδα και να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας.

 

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=57502