Επίσκεψη Σεβασμιωτάτου στις Ι.Μονές Αγίας Παρασκευής και Αγίου Ιωάννου Μακρυνού Μεγάρων – Εγκατάσταση νέου Εφημερίου στο Δήλεσι

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος επισκέφθηκε ενισχυτικά, αδελφικά και λόγω παλαιών δεσμών Ιερές Μονές της γειτονικής Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος, οι οποίες επλήγησαν από την φωτιά της 20ης Μαΐου. Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μαζίου, της οποίας κάηκε ένα τμήμα Ναού, κειμήλια και το αρχείο και συνομίλησε με τον πανοσ. Καθηγούμενο της Μονής αρχιμ. π. Χρυσόστομο Κουλουριώτη. Επίσης, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Μακρυνού Μεγάρων με την πολυμελή γυναικεία αδελφότητα, που κι αυτή δοκιμάστηκε από την μανία της φωτιάς.

Σήμερα, Σάββατο 5 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Δηλεσίου, όπου και εγκατέστησε τον νέο Εφημέριο π. Άγγελο Κυριάκου, στον οποίο ευχήθηκε υγεία και καλή διακονία. Επίσης, τίμησε με τον Σταυρό του Ευαγγελιστή Λουκά τον μέχρι πρότινος Εφημέριο π. Ευάγγελο Πολέμη, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Ευάγγελο και στην πρεσβυτέρα του υγεία, δύναμη και μακροημέρευση. Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος συνεργάστηκε με τους Επιτρόπους σχετικά με θέματα του Ναού, ο οποίος λειτουργεί στον υπόγειο χώρο, αφού ο κυρίως Ναός δεν έχει αποπερατωθεί.

Αύριο το πρωί, Κυριακή 6 Ιουνίου 2021, ο Σεβασμιώτατος θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Δομβραίνας, όπου και θα τελέσει το Μνημόσυνο της μητέρας του ελλογιμωτάτου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σταμάτη Πορτελάνου.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=58261