Εορτή Θεοφανείων

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022 η εορτή των Θεοφανείων στη Λιβαδειά. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου ο Σεβασμιώματος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι σήμερα η Εκκλησία μάς καλεί να βιώσουμε το μυστήριο της Βάπτισης του Χριστού και να φωτιστούμε από το Φως Του, επίσης ευχήθηκε δύναμη, υγεία, ενίσχυση και στις δύσκολες περιστάσεις που βιώνουμε υπευθυνότητα, τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και αγάπη προς τους συνανθρώπους μας.

Κατόπιν στις πηγές της Κρύας έγινε ο Αγιασμός των υδάτων με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, με την παρουσία των αρχών του τόπου και των πιστών.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Εσπερινό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εορτή των Θεοφανείων και ερμήνευσε ένα τροπάριο της ακολουθίας του Εσπερινού των Θεοφανείων. Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου, στο τέλος της οποίας τέλεσε τον Μεγάλο Αγιασμό.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=62248