Εορτή Αγίου Αθανασίου

Σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, ημέρα μνήμης των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου  Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο Πυρί Θηβών. Το θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως πανοσ.αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Αθανάσιο και τους αγώνες του για την ορθή πίστη εξ αιτίας των οποίων υπέστη αλλεπάλληλες διώξεις και δεινά.

Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι σήμερα είναι ημέρα αισιοδοξίας διότι όπως αναφέρεται και στο συναξάριο του Αγίου Αθανασίου «Ἀθανάσιον καὶ θανόντα ζῆν λέγω. Οἱ γὰρ δίκαιοι ζῶσι καὶ τεθνηκότες». Και ανέφερε ότι σήμερα τιμούμε δυο μεγάλες προσωπικότητες, δυο αγωνιστές της πίστης, που μας καλούν να μιμηθούμε τη ζωή τους και τις αρετές τους.

Στη συνέχεια παρουσίασε τον νέο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Γεώργιο Θανάσου, ο οποίος κατάγεται από το Πυρί και στον οποίο ευχήθηκε δύναμη, υγεία και καλή καρποφορία. Επίσης, ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Σαγματά πανοσ. αρχιμ. π. Παΐσιο Ναυπλιώτη ζητώντας του να προσεύχεται στον Όσιο Κλήμη για όλους και να υψώνει από εκεί ψηλά στο Σαγματά τον Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο για όλους μας. Επίσης, ευχαρίστησε τους ιεροψάλτες και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ναού και ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς.

Κατόπιν, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού π. Μιχαήλ Κατσίνα για την διακονία του στην Ενορία, τον οποίο τοποθέτησε πριν 13 χρόνια όταν τον χειροτόνησε Πρεσβύτερο, εκφράζοντας την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή του προς το πρόσωπο του π. Μιχαήλ.

Στη συνέχεια προεχείρισε Πνευματικό τον π. Μιχαήλ, και με την σύμφωνη γνώμη του πνευματικού του πατέρα π. Παϊσίου Ναυπλιώτη, και του ευχήθηκε να διακονεί με αγάπη το Μυστήριο της Εξομολόγησης και να αναπαύει τους ανθρώπους, αναφέροντας ότι οι προσευχές του πνευματικού του πατέρα π. Παϊσίου, του βιολογικού του πατέρα π. Σωτηρίου και όλων των παρισταμένων είναι κοντά του, και ευχήθηκε υγεία και δύναμη στην πρεσβυτέρα του Αναστασία και στις δυο κόρες του που στέκονται δίπλα στον π. Μιχαήλ.

Το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βαγίων. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον Άγιο Αθανάσιο και τους αγώνες του για την Εκκλησία και ευχήθηκε σε όλους υγεία και Χρόνια πολλά με τις πρεσβείες του Αγίου Αθανασίου.

 

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=62451