Κυριακή του Θωμά – Εορτή Αγίου Αθανασίου

Την Κυριακή του Θωμά 1η Μαΐου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Θωμά Τανάγρας. Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε το θείο λόγο στους πιστούς, αναφερόμενος στην καλή απιστία του Αποστόλου Θωμά και αναπτύσσοντας τις παραμέτρους της πίστης και της απιστίας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στο Ιερό Ησυχαστήριο “H Μήτηρ του Ηγαπημένου” στο Κλειδί απευθύνοντας πασχάλιες ευχές στην Καθηγουμένη και την αδελφότητα του Ησυχαστηρίου.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Παύλου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης π. Ανδρέας Δάρρας, ο οποίος αναφέρθηκε στον Μ.Αθανάσιο και τα μηνύματα που απορρέουν από τη ζωή και τους αγώνες του για την Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αναστάσιμη περίοδο και στη μορφή του Αγίου Αθανασίου και ευχήθηκε στους άρχοντες και τους πιστούς.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λουκισίων. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Πολύκαρπος Κάστιζας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και τους αγώνες του Αγ. Αθανασίου. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στα γεγονότα  της Αναστάσεως του Χριστού και της νίκης Του εναντίον του θανάτου χαρίζοντάς μας τη σωτηρία, καθώς και στη δύναμη του Μεγάλου Αθανασίου, που άντεξε στις πολύχρονες κακουχίες και εξορίες υπερασπιζόμενος την ορθή πίστη της Εκκλησίας εναντίον των αιρέσεων.

Η συμμετοχή των πιστών στις ιερές ακολουθίες ήταν μεγάλη μετά μάλιστα από την διετία της πανδημίας, που ταλαιπώρησε την υφήλιο.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=64838