Εορτή Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτη

Τον Όσιο Σεραφείμ τον Δομβοΐτη το γέννημα της Λοκρίδας και το καύχημα της Βοιωτίας, στα χώματα της οποίας ασκήτεψε και ετάφη, τιμά σήμερα 6 Μαΐου η Εκκλησία μας και χαίρει και αγάλλεται η κατά Βοιωτίαν Εκκλησία. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων η Ιερά Μονή Οσίου Σεραφείμ Δομβούς, που ο ίδιος ο Όσιος ίδρυσε, όπου και βρίσκεται ο τάφος του, και φυλάσσεται ως πολυτίμητος θησαυρός η τιμία κάρα Του.

Αφ’ εσπέρας της Πέμπτης 5 Μαΐου 2022 ξεκίνησε η Ιερά Αγρυπνία, η οποία τελείωσε το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου, στον Εσπερινό της οποίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος με την συμμετοχή πλήθους πιστών, που τιμούν και ευλαβούνται τον θαυματουργό Όσιο.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα ανέλυσε το Δοξαστικό της Λιτής «Ὅσιε Πάτερ τῆς φωνῆς τοῦ Εὐαγγελίου, τοῦ Κυρίου ἀκούσας, τὸν κόσμον κατέλιπες, τὸν πλοῦτον καὶ τὴν δόξαν εἰς οὐδὲν λογισάμενος· ὅθεν πᾶσιν ἐβόας· Ἀγαπήσατε τὸν Θεὸν καὶ εὑρήσετε χάριν αἰώνιον, μηδὲν προτιμήσητε τῆς ἀγάπης αὐτοῦ, ἵνα ὅταν ἔλθῃ ἐν τῇ δόξῃ αὐτοῦ εὑρήσητε ἀνάπαυσιν μετὰ πάντων τῶν Ἁγίων, ὧν ταῖς ἱκεσίαις Χριστὲ φύλαξον, καὶ σῶσον τὰς ψυχὰς ἡμῶν». Και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και ευλογημένα δια πρεσβειών του Οσίου Σεραφείμ.

Στην Ιερά Αγρυπνία έψαλε χορός ιεροψαλτών υπό τους Πρωτοψάλτες κ. Ηλ. Στάθη και κ. Γ. Φρέσσα.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=65140