Εορτή Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν  του Αγίου και ενδόξου Οσιομάρτυρα Νικολάου του εν Βουνένοις, στον τόπο που ασκήτευσε, μαρτύρησε και ευρίσκεται ο τάφος Του, στα Βούνενα Θεσσαλίας, συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Μαίου 2022.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 8 Μαίου 2022, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου στα Βούνενα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου και του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας και των λειψάνων του Αγίου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Την Δευτέρα 9 Μαίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων των ως άνω Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Νικόλαο και τις αρετές Του, την ταπείνωση, την υπακοή και την ακτημοσύνη, αρετές οι οποίες δεν αφορούν μόνο στους μοναχούς, αλλά αποτελούν οδοδείκτες σωστής πορείας ζωής για όλους τους χριστιανούς. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την συγκίνησή του, διότι ευρίσκετο στον τόπο του μαρτυρίου του Αγίου Νικολάου, ο οποίος τιμάται ιδιαιτέρως στη Βοιωτία, αφού δυο ιστορικά μας Μοναστήρια, η Ιερά Μονή Καμπιών και η Ιερά Μονή Υψηλάντη, είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Αγίου, δυο ενοριακοί Ναοί, ο Ναός στο Τάχι Θηβών και ο Ναός στο Ζερίκι Ελικώνα είναι επίσης αφιερωμένοι στη μνήμη του Αγίου, καθώς και το Eκκλησάκι που βρίσκεται στο Εγγλεζονήσι Δροσιάς, ευχαριστώντας για την πρόσκληση τον Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο. Και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα Χρόνια πολλά και ευλογημένα δια πρεσβειών του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις.

Το πρωί της Τρίτης 10 Μαίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στο Ζερίκι Ελικώνα, που εορτάζει τη μνήμη του Αγίου κατά παλαιά παράδοση την 10η Μαίου. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε το θείο λόγο προς τους πιστούς.

Επίσης, τον Ιερό Ναό στο Ζερίκι επισκέφθηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, τους  μαθητές του οποίου με χαρά υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος, τους μίλησε πατρικά και επικοινώνησε μαζί τους και τους ευχήθηκε υγεία και καλή πρόοδο.

Οι φωτογραφίες από τα Βούνενα προέρχονται από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=65279