Εορτή Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και Αγίων Αναργύρων

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (Κοντίτο) Θηβών τέλεσε τον Εσπερινό της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, πλαισιούμενος από ιερείς της επαρχίας Θηβών, τους άρχοντες και πλήθος πιστών. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας των Αγίων στους δρόμους της πόλης.

Το πρωί της Τετάρτης 29 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέβη στα Λεύκτρα, όπου πανηγυρίζει ο ιστορικός Ναός των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, ο οποίος ανάγεται στον 12ο αιώνα. Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον κεντρικό Ναό του χωριού, τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με την συμμετοχή των κατοίκων του χωριού.

Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιουνίου, παραμονή της εορτής των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Οινοφύτων, με την συμμετοχή ιερέων της περιοχής, των αρχών και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς στη Θήβα, στα Λεύκτρα και στα Οινόφυτα Χρόνια πολλά, πλούσιες τις ευλογίες των Αγίων Αποστόλων και οι Άγιοι Ανάργυροι να πρεσβεύουν στον Θεό για τη σωματική και ψυχική υγεία όλων.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=66903