Θεία Λειτουργία, Μεθέορτος Εσπερινός, Παράκληση του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη στη Νάξο

Το πρωί της Πέμπτης  14 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Γλινάδου Νάξου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας συμμετείχε στον Μεθέορτο  Εσπερινό και την Ιερή Παράκληση στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου πόλεως Νάξου, καθώς και στη λιτανεία της  Ιερής Εικόνας της Παναγίας της Βουρλιώτισσας και της Ιερής Εικόνας και του Ιερού  Λειψάνου του Αγίου Νικοδήμου στους δρόμους της πόλεως.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΑΡΟΝΑΞΙΑΣ

Μεγαλοπρεπής Λιτανεία στη Νάξο

Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Πέμπτη 14-7-2022 το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου, στην πόλη της Νάξου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κρήνης κ. Κυρίλλου.

Ακολούθως έλαβε χώρα η μεγαλειώδης Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης και του Αγίου καθώς και του Ιερού του Λειψάνου. Στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κρήνης κ.Κύριλλος, Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Καλλίνικος. Επίσης συμμετείχε όλος ο Ιερός κλήρος του νησιού, τοπικοί Άρχοντες και άλλοι επίσημοι, αλλά κυρίως αναρίθμητη στρατιά ευσεβών χριστιανών. Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, ο Έπαρχος Νάξου κ. Ιωάννης Μαργαρίτης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Νάξου και πρ. Βουλευτής κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Φώτιος Μαυρομάτης, Αντιδήμαρχοι,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Νάξου κ. Ελευθέριος Αγγελίδης, η Πρόεδρος Εφετών Αιγαίου κ. Σοφία Μαντζακίδου, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου κ. Αικατερίνη Λύρα, ο Διοικητής ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., Αρχιπλοίαρχος κ. Ιάκωβος Γκύζης, ο Διοικητής του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Νάξου κ. Ιωάννης Αλεξόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Νάξου κ. Νικόλαος Καραμάνης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Νάξου κ. Μάκης Μαυρογιάννης και εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών πυροσβεστικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών και λοιπών Αρχών του νησιού και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πλήθος κόσμου. Στην κεντρική Πλατεία και επί της μαρμαρίνης εξέδρας τελέσθηκε Δέηση και εκφώνησε σύντομη ομιλία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κρήνης κ. Κύριλλος. Στο τέλος της Ιεράς Λιτανείας (η οποία κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής) ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε δια πρεσβειών του Αγίου μας  την κατά Θεόν πρόοδο και πνευματική προκοπή όλων των παρισταμένων, των απανταχού Ναξίων αλλά και όλου του Ελληνικού λαού ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ημέρες που διέρχεται το Έθνος μας και όλη ανθρωπότητα με τον κορωνοϊό και ευχαρίστησε θερμά τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τους προαναφερθέντες επισήμους, τους οπλίτες και ναύτες, τους άνδρες του Λιμεναρχείου Νάξου και τους βρακοφόρους του Φιλωτίου για την πολύτιμη βοήθειά τους στην λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την ανταπόκριση στο αίτημά της Ιεράς Μητροπόλεως για την χρήση του οχήματος του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Νάξου για την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουρλιωτίσσης, τους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας που την συνόδευσαν  και όλους εκείνους που βοήθησαν για την διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος που για ακόμη μία χρονιά λάμπρυνε την Πανήγυρή μας, αλλά και όλους τους προσδραμόντες ευλαβείς προσκυνητές τόσο από τη Νάξο, όσο και από άλλες περιοχές της πατρίδας μας.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=67348