Μήνυμα Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου προς τους Μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος

κ. Γεωργίου προς τους Μαθητές της καθ’ ημάς Ι. Μητροπόλεως

για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 Αγαπητά μου παιδιά,

 Όλοι οι άνθρωποι στη διάρκεια της ζωής τους αγωνίζονται να αποκτήσουν την αρετή της διάκρισης του σημαντικού από το ασήμαντο, του αιώνιου από το εφήμερο· να μην παρασύρονται από αυτά που θεωρούν σπουδαία και να χάνουν ό,τι είναι πραγματικά όμορφο και σημαντικό. 

Στο σχολείο με τη βοήθεια των δασκάλων σας, των βιβλίων, των βιβλιοθηκών και όλων των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που προσφέρονται όλο το έτος μαθαίνετε αυτή την αρετή.

Η αγωγή είναι ένας τρόπος να φωτίσουμε όχι μόνο το μυαλό μας αλλά και την καρδιά μας. 

Το μέλλον δεν χαρίζεται αλλά οικοδομείται με τη χαρά της συνοδοιπορίας με τους συμμαθητές σας και τους δασκάλους σας, με την σπορά και την αναμονή του καρπίσματος των κόπων σας.

Το σχολείο είναι η μεγάλη σας οικογένεια και μπορεί να σας καλλιεργήσει πνευματικά, ψυχικά αλλά και σωματικά.

Να θυμάστε, επίσης, πως σε κάθε εμπόδιο που θα βρεθεί μπροστά σας, πέρα από τα εφόδια που σας δίνει το σχολείο, θα έχετε διαρκώς σύμμαχό σας, τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Σαν πνευματικός σας Πατέρας θέλω να γνωρίζετε πως είμαι δίπλα σας και σας περιβάλλω με πολλή αγάπη· σφίγγω το χέρι του καθενός προσωπικά ευχόμενος από τα βάθη της καρδιάς μου καλή πρόοδο, υγεία και καταξιωμένη ζωή.

Ο Θεός να ευλογεί το ξεκίνημά σας και να σας φωτίζει.

 

                                                                    Μετά πολλής αγάπης

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 †Ο ΘΗΒΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΛΙΔΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=68615