Εορτή Αγίας Βαρβάρας

Το απόγευμα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής της Αγίας Βαρβάρας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στην Κρύπτη της Αγίας Βαρβάρας της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά, με τη συμμετοχή ιερέων και κατοίκων της περιοχής. Το θείο λόγο κήρυξε ο Γεν. Αρχιερ. Επίτροπος παν. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Βαρβάρας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Ηγούμενο και την αδελφότητα της Μονής και όλους τους πιστούς Χρόνια πολλά δια πρεσβειών της Αγίας Βαρβάρας.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ «Ειδική Παιδεία», της Μητροπόλεώς μας στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» στα Τζιμέικα Λιβαδειάς, το οποίο είχε το χριστουγεννιάτικο Bazaar με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και χειροποίητα  έργα των παιδιών. Το Bazaar του Κέντρου επισκέφθηκε και η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, συνοδευόμενη από το Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Ι. Ταγκαλέγκα και το Βουλευτή κ. Α. Κουτσούμπα. Ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε την κ. Υφυπουργό για το έργο που επιτελείται στο Κέντρο «Ειδική Παιδεία», καθώς και στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΒΛΑΣΙΟΣ» και την ξενάγησε σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος.

Το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Θηβών. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Βαρβάρας τονίζοντας τη σταθερή της πίστη στο Χριστό, τον ηρωϊσμό και τη δύναμη που είχε για να υπομείνει το μαρτύριο, και ανέφερε ότι η Αγία αποτελεί για όλους μας παράδειγμα υπομονής και πίστης.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών, όπου τέλεσε Δοξολογία για την Προστάτιδα του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα, με την παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της περιοχής. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους αξιωματικούς και στρατιώτες η Αγία Βαρβάρα να τους προστατεύει και να πρεσβεύει για όλους προς τον Κύριο.

Επίσης, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης και τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού μοναχού της Μονής π. Εφραίμ (κατά κόσμον Σπυρίδωνος) Μητρόπουλου. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του μακαριστού π. Εφραίμ και να δίνει παρηγορία στους οικείους του, στον Καθηγούμενο και την αδελφότητα της Μονής και σε όσους τον γνώριζαν και συνδεόταν μαζί του.

 

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=70447