Εορτή Τριών Ιεραρχών

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς, όπου συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί των Σχολείων της πόλης. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, μίλησε πατρικά στα παιδιά και ευχήθηκε Χρόνια πολλά, υγεία, καλή πρόοδο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο έργο τους.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Λύκειο Δροσιάς και ευχήθηκε για την ημέρα σε όλους τους μαθητές και καθηγητές του Σχολείου. Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στους μαθητές τούς συμβούλεψε πριν απορρίψουν να διαβάσουν πρώτα το ευαγγέλιο και να γνωρίσουν τη ζωή που μας διδάσκει ο Χριστός και ακολούθησαν οι Τρείς Ιεράρχες και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο. Σε όλα τα παιδιά ο Σεβασμιώτατος μοίρασε ως ευλογία εικονάκια και στυλό.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη για τους εκπαιδευτικούς της επαρχίας Λεβαδείας. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας τελέστηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, πλαισιούμενου από ιερείς της επαρχίας μας, και με την συμμετοχή εν ενεργεία και συνταξιούχων εκπαιδευτικών. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την αποδοχή της πρόσκλησης και για τη συμβολή τους στη μόρφωση των παιδιών μας, ενώ στη συνέχεια μίλησε στους εκπαιδευτικούς ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Δημήτριος Μόσχος. Μετά το πέρας της εισήγησης στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ναού προσφέρθηκε κέρασμα στους εκπαιδευτικούς.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=71671