Μαθητική Θεία Λειτουργία

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2023 ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου Βαθέος Αυλίδος, στην οποία συμμετείχαν και έψαλαν όλα τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος με υποδειγματική τάξη και ησυχία και υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Μουσικής του Σχολείου κ. Κυριάκου Στάντζου. Σε όλη τη διάρκεια της Θ.Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε στα παιδιά τα τελούμενα.

Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας προς τους μαθητές ανέπτυξε το λόγο του Κυρίου: “ἄφετε τὰ παιδία ἔρχεσθαι πρός με καὶ μὴ κωλύετε αὐτά”. Τόνισε ότι η Εκκλησία δέχεται και αγαπά κάθε άνθρωπο και φυσικά τα παιδιά αναλύοντάς τους ότι η Ανάσταση του Χριστού δεν είναι στη σφαίρα της ιδεολογίας αλλά πραγματικό και κοσμοσωτήριο γεγονός. Ευχαρίστησε την Διευθύντρια του Σχολείου και τον Καθηγητή Μουσικής κ. Στάντζο, τους Δασκάλους και τους γονείς των μαθητών, συνεχάρη τα παιδιά και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο, ενώ στο τέλος τους μοίρασε εικονίτσες και στυλό.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο των παιδιών συνεχάρη όλους τους Δασκάλους για το έργο που επιτελούν και τους ευχήθηκε δύναμη και υγεία στο έργο τους, συνεχάρη επίσης το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=75002