Κουρά Μοναχού – Αγιασμός στα Γραφεία της Θήβας – Ανάμνηση του εν Χώναις θαύματος του Aρχαγγέλου Μιχαήλ

Το εσπέρας της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου 2023 στην Ιερά Μονή Οσίου Λουκά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε την κουρά του μοναχού Θεόδωρου Ευταξία, υιού του κληρικού της Μητροπόλεώς μας π. Μιχαήλ Ευταξία, με τη συμμετοχή του Ηγουμένου και των πατέρων της Μονής και των γονέων του μοναχού. Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε την επιλογή του νεοκαρέντος μοναχού να αφιερωθεί στο Θεό, τον  συμβούλευσε να έχει ως πρότυπό του τον ιδρυτή της Μονής Όσιο Λουκά και να επικαλείται τις πρεσβείες Του στις δύσκολες στιγμές.

Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 στα Γραφεία της Μητροπόλεως στην πόλη των Θηβών ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε Αγιασμό για την αρχή του εκκλησιαστικού έτους με τη συμμετοχή κληρικών της πόλης, εκπροσώπων των Ιδρυμάτων και εθελοντών του Οργανισμού Κοινωνικών Δομών της Μητροπόλεως “Η ΑΡΩΓΗ”. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους κληρικούς, στους συνεργάτες και εθελοντές στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως καλή και ευλογημένη χρονιά, υγεία και δύναμη.

Το εσπέρας της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023, παραμονή της εορτής του εν Χώναις θαύματος του αρχαγγέλου Μιχαήλ, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Λαφυστίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο  Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου παν. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θαύμα του αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Το πρωί της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο εν Χώναις θαύμα του Aρχαγγέλου Μιχαήλ και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=77853