Α΄ Χαιρετισμοί- Βάπτιση ενήλικα στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελαιώνα

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελαιώνα, όπου τέλεσε τη βάπτιση ενήλικα κρατουμένου, ο οποίος στη διάρκεια της παραμονής του στο Κέντρο Απεξάρτησης κατηχήθηκε υπό του εντεταλμένου Κληρικού της Μητροπόλεως π. Σταύρου Μαρίνου, και ο οποίος έλαβε το όνομα Γεώργιος. Η βάπτιση έγινε στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Μωϋσέως του Αιθίοπος,  παρουσία μελών του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων “Ο Ονήσιμος”, ένα μέλος του οποίου ήταν κι ο ανάδοχος,  του Διευθυντή,  εργαζομένων και κρατουμένων του Κέντρου. Ο νεοβαπτισθείς, ο ομετά τη βάπτισή του αποφυλακίστηκε.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στις δυο ακολουθίες για την Α΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο που πραγματοποιήθηκαν στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας, με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας και πολλών πιστών. Στην πρώτη ακολουθία έψαλαν οι μαθητές και μαθήτριες του Βυζαντινού Χορού του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής του Σχολείου κ. Γεωργίου Φρέσσα.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία είναι η ΜΑΝΑ όλου του ανθρώπινου γένους. Επίσης, ευχαρίστησε τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου, που με τις νεανικές, καλλικέλαδες φωνές τους απέδωσαν τους ύμνους στην Υπεραγία Θεοτόκου συγχαίροντάς τα, καθώς και τον Καθηγητή τους κ. Γεώργιο Φρέσσα για την άρτια καθοδήγηση του Βυζαντινού Χορού, τη Διευθύντρια του Σχολείου και συνολικά το Μουσικό Σχολείο για το έργο που επιτελεί.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=82325