Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Θηβών

Το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του περικαλλούς Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων Θηβών. Το εσπέρας της Παρασκευής 31 Μαΐου έγινε η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων και ο Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και πιστών. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κικλισίου πανοσ. αρχιμ. π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον φωτισμό των πιστών με τον εγκαινιασμό ενός Ναού.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων και η Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο, πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεώς μας και άλλων Μητροπόλεων. Στη Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος στο τέλος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς. Επίσης, συμμετείχαν μοναστικές αδελφότητες Ι.Μονών της Μητροπόλεως, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου και πλήθος πιστών. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων τα τελούμενα εξηγούσε  στους πιστούς ο πανοσ. αρχιμ. π. Σιλουανός Πεπονάκης, Ιεροκήρυκας και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου.

Ο Εφημέριος του Ναού πανοσ. αρχιμ. π. Δανιήλ Στέφας στο λόγο του αναφέρθηκε στην ξεχωριστή αυτή ημέρα των εγκαινίων για την ενορία, μετά από 57 χρόνια από όταν ξεκίνησε η ανέγερση του Ναού και τη σημασία του για την ενορία και την Μητρόπολη. Ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο και μνημόνευσε τους ιερείς που διηκόνησαν στο Ναό τα 57 αυτά χρόνια, επίσης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για την προετοιμασία των εγκαινίων.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τον Εφημέριο του Ναού πανοσ. αρχιμ. π. Δανιήλ Στέφα για την προσφορά του στην ενορία και την οργάνωση των εγκαινίων και όλους όσοι βοήθησαν.

Στα εγκαίνια έψαλε χορός ιεροψαλτών υπό τη διεύθυνση του κ. Στάμου Χαρίση Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=84600