Αγιασμός στο Κοινωνικό Φροντιστήριο στη Δαύλεια

     Αγιασμό για την έναρξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας στη Δαύλεια, τέλεσε το πρωί της Κυριακής 11 Νοεμβρίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

     Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Μηνά το οποίο πανηγύριζε και εν συνεχεία όλοι μετέβησαν στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως (Μετόχι Ι. Μονής Ιερουσαλήμ) στη Δαύλεια, που λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο όπου και τελέστηκε ο αγιασμός.

     Παρόντες στον αγιασμό ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Δημήτριος Ταγκαλέγκας, οι δύο ιερείς της Δαύλειας π. Ιωάννης και π. Θεοφάνης, οι καθηγητές του φροντιστηρίου, οι μαθητές, γονείς και κάτοικοι της κωμοπόλεως. 

     Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν ώστε να οργανωθεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο αλλά και όσους βοηθούν για την εύρυθμη λειτουργία του τονίζοντας την σημασία που έχει ειδικά στις μέρες μας ο εθελοντισμός.

     Απευθυνόμενος στους μαθητές τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και τους παρότρυνε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ευκαιρία που τους δίνεται με το Φροντιστήριο. 

     Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως (Μετόχι Ι. Μονής Ιερουσαλήμ) στη Δαύλεια τόνισε ότι θα πρέπει να αγκαλιαστεί απ΄ όλους τους κατοίκους του χωριού, αφού θα είναι ένας χώρος ζωντανός όπου εκτός από το φροντιστήριο θα γίνονται μαθήματα αγιογραφίας και ζωγραφικής, Βυζαντινής Μουσικής, κατήχησης για μικρούς και μεγάλους κι άλλες δραστηριότητες.

     Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο αφενός μεν για τη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου αφετέρου δε για τις άοκνες προσπάθειές του να καταστεί το Μετόχι της Ιερουσαλήμ χώρος πνευματικής ζωής και δημιουργίας.   

     Να σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και μέσα στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος – Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=8514