Χειροτονίες Διακόνου και Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης – Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Μακαριωτίσσσης, καθώς και τις χειροτονίες εις Πρεσβύτερον του Ιεροδιακόνου π. Σαμουήλ και εις Διάκονον του μοναχού π. Ιεροθέου, αδελφών της Ιεράς Μονής. Στη Θεία Λειτουργία και τις χειροτονίες συμμετείχαν κληρικοί άλλων Ιερών Μητροπόλεων, καθώς και της Μητροπόλεώς μας και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον νέο Διάκονο και τον νέο Πρεσβύτερο αναφέρθηκε στην σημασία της ιερωσύνης και τόνισε ότι καλούνται να προσφέρουν στην Ιερά Μονή της μετανοίας τους και να διακονήσουν την Εκκλησία και τους πιστούς με αυταπάρνηση, πίστη, ταπείνωση και υπακοή.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής πανοσ. αρχιμ. π. Θεοδόσιος Δαμόπουλος μίλησε περί ιερωσύνης και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο για τη χαρά να βρίσκεται στην Ιερά Μονή και να τελεί τις χειροτονίες των αδελφών της Μονής, καθώς και όσους προσήλθαν να συμπροσευχηθούν μαζί με την αδελφότητα.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε σε όλους μοναστηριακό κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Δομβραίνα, όπου  τέλεσε τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Παϊσίου της οικογένειας της κ. Κωνσταντίνας Κάπρου, το οποίο πνευματικά θα υπάγεται στην ενορία του Αγίου Νικολάου Δομβραίνας. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για τον Όσιο Παΐσιο και ανέφερε θαυμαστά γεγονότα από τη ζωή του Οσίου, ενώ ευχαρίστησε την οικογένεια που ανήγειρε το Ιερό Παρεκκλήσιο και ευχήθηκε να είναι για όλους πλούσιες οι πρεσβείες του Οσίου Παϊσίου προς τον Κύριο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?p=85489