Επιστροφή σε Εκδηλώσεις/Συναντήσεις

Κάλαντα – Κοπή Βασιλόπιτας

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς – Κοπή Βασιλόπιτας

31 Δεκεμβρίου 2011

Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες αφήστε τον δείκτη του mouse στο περιθώριο της σελίδας.

No records found, please check your short code

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα τραγούδησαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο τα παιδιά του Ιδρύματος Ορφανική Στέγη «Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» παραμονή της πρωτοχρονιάς στα γραφεία της Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα μικρά κορίτσια, τους ευχήθηκε να είναι καλά, ο Θεός να είναι πάντα μαζί τους, να έχουν καλή πρόοδο και υγεία και αφού πρόσφερε ένα κέρασμα, έδωσε ένα μικρό αναμνηστικό δωράκι για ευλογία.


Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε στην αίθουσα τελετών της Μητροπόλεως πλήθος πιστών, κληρικών και τοπικών αρχόντων παρουσία του Σεβασμιωτάτου Χριστουπόλεως κ. Πέτρου για την τελετή κοπής της βασιλόπιτας.

Για να δείτε όλες τις φωτογραφίες αφήστε τον δείκτη του mouse στο περιθώριο της σελίδας.

No records found, please check your short code

Μετά την δοξολογία, σε μια ολιγόλεπτη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε :

«Σεβασμιώτατε γέροντα, αγαπητοί μου πατέρες, αξιότιμοι και αγαπητοί άρχοντες του τόπου μας και αγαπητοί αδελφοί.

Πρώτον θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας να είσαστε σήμερα όλοι εδώ μαζί μας στο χώρο της Επισκοπής και να προσευχηθούμε για το νέο χρόνο, για την ειρήνη του κόσμου αλλά και για την πορεία της ζωής του καθενός μας και όλων των συμπατριωτών μας. Μαζί με τις ευχαριστίες θα ήθελα να τονίσω ότι η διάθεση της τοπικής Εκκλησίας είναι δεδομένη για καλή συνεργασία ιδιαίτερα στους καιρούς μας για το κοινό καλό, για τη στήριξη των εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζετε για τη νέα προσπάθεια της ΑΡΩΓΗΣ. Θα ήθελα να παρακαλέσω όσο γίνεται, μαζί με τις άλλες προσπάθειες που τις καμαρώνουμε και τις χαιρόμαστε, να τη στηρίξουμε για να μην υπάρχει κανείς στον τόπο μας απελπισμένος, πεινασμένος, εγκαταλελειμμένος και προπαντός να μην έχει τα αναγκαία.

Για το νέο χρόνο θα ήθελα να ευχηθώ, δύναμη υπομονή και κουράγιο σε όλους μας, ιδιαίτερα όσοι έχουμε ευθύνες πέρα από τον εαυτό μας, σε μια εποχή δύσκολη να καλλιεργήσουμε την ενότητα της κοινωνίας που την έχουμε τόσο ανάγκη των συμπατριωτών μας, να κάνουμε πιο ανθρώπινες, πιο ζεστές και πιο ουσιαστικές τις σχέσεις μας και προπαντός να θυμόμαστε ότι πέρα από τα νούμερα και τους αριθμούς υπάρχει και ο πλούτος της ανθρώπινης καρδίας που στο παρελθόν έχει δείξει ότι και αντοχή έχει και θέληση και προπαντός περισσή αγάπη.

Καλή χρονιά, ο Θεός μαζί μας, καλή δύναμη, να είστε όλοι καλά.»

Την εκδήλωση έκλεισε η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων που έπαιξε τα κάλαντα σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το φλουρί της πίτας βρέθηκε στο κομμάτι του βουλευτή Βοιωτίας κ. Γιαννάκη. Ευχόμαστε να είναι πάντα καλότυχος.

Η Ιερά Μητρόπολις Θηβων και Λεβαδείας εύχεται σε όλους

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

 

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?page_id=2808