Επιστροφή σε Ψηφιακό Υλικό Κατασκήνωσης

2012


Με την Χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού και κάτω από την Σκέπη της Παναγίας μας λειτούργησε και φέτος η Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας η οποία ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 1971 (41 χρόνια λειτουργίας).

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι που λειτούργησαν ήταν οι εξής :

Α. Περίοδος: Από 5 έως 13 Ιουλίου, όπου φιλοξενήθηκαν 140 κορίτσια που τελείωσαν την Δ’, Ε’, ΣΤ’ Τάξεως Δημοτικού & Α’ Γυμνασίου, με Αρχηγό την κ. Ελένη Μανωλοπούλου και με Πνευματικό τον π. Γεώργιο Μανωλόπουλο.

Β. Περίοδος: Από 13 έως 21 Ιουλίου, όπου φιλοξενήθηκαν 140 αγόρια που τελείωσαν την Δ’, Ε’, ΣΤ’ Τάξεως Δημοτικού & Α’ Γυμνασίου, με Αρχηγό τον κ. Νεκτάριο Κουκοβίνο και με Πνευματικό τον π. Νεκτάριο Παπαδόπουλο.

Γ. Περίοδος: Από 21 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου, όπου φιλοξενήθηκαν 150 κορίτσια Β’, Γ’ Γυμνασίου & Α’, Β’ & Γ’ Λυκείου, με Αρχηγό την κ. Αικατερίνη Ιωσηφίδου – Βασιλάκου και με Πνευματικό τον π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο.

Δ. Περίοδος: Από 1 έως 13 Αυγούστου, όπου φιλοξενήθηκαν 120 αγόρια Β’, Γ’ Γυμνασίου & Α’, Β’ & Γ’ Λυκείου, με Αρχηγό τον κ. Νεκτάριο Κουκοβίνο και με Πνευματικό τον π. Αριστείδη Κεφάλα.

Ε. Περίοδος: Από 17 έως 19 Αυγούστου, όπου φιλοξενήθηκαν 100 φοιτητές και φοιτήτριες της Μητροπόλεώς μας.

Για την πραγματοποίηση και επιτυχία του φετινού κατασκηνωτικού καλοκαιριού σημαντική ήταν η συμβολή των Εθελοντών, τόσο στην διοίκηση της κατασκήνωσης (Στελέχη: Αρχηγοί, Υπαρχηγοί, Επιτελείο, Ομαδάρχισσες & Ομαδάρχες), όσο και την εθελοντική διακονία (Μάγειρες, Μαγείρισσες, Καθαρίστριες, Διαχειριστές).

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να τονίσουμε την αγάπη των στελεχών, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, τμημάτων θεολογίας, ιατρικής, φυσικής αγωγής κ.α. με γνώσεις και εμπειρία στην καθοδήγηση παιδιών οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην κατασκήνωση. Στόχος τους είναι να περνούν τα παιδιά ξέγνοιαστα και ευχάριστα τις ημέρες της κατασκήνωσης, βιώνοντας δυνατές εμπειρίες, δημιουργώντας νέες φιλίες, μαθαίνοντας καινούργια πράγματα μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Ήταν σημαντικό για τα παιδιά της Μητροπόλεως μας, και όχι μόνο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν και αντιμετωπίζουμε, να λειτουργήσει η κατασκήνωση μας. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν φανερώς και αφανώς για να μην στερηθούν τα παιδιά μας την χαρά της φιλίας και την χαρά κοντά στον Χριστό.

Facebooktwitter

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.imtl.gr/?page_id=7596