Πρόγραμμα Μητροπολίτη
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS (European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
8 visitors online now
7 guests, 1 bots, 0 members
Αρχείο

Archive for the ‘ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ’ Category

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών εορτάστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η μνήμη του Αγίου ενδόξου αποστόλου Ρούφου του εκλεκτού, στον Ι. Ν Αγ. Νικολάου κ Ρούφου στην πόλη των Θηβών, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

smallIMG_1870 smallIMG_1871 smallIMG_1875 smallIMG_1820 smallIMG_1826 smallIMG_1839 smallIMG_1842 smallIMG_1851 smallIMG_1853 smallIMG_1859 smallIMG_1862 smallIMG_1864

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε η προσκύνηση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην ενορία της Αγ. Τριάδος Βαγίων, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Στο κήρυγμα του ο Σεβ. αναφέρθηκε στη δύναμη του Τιμίου Σταυρού αλλά και στα πλαίσια και στις προϋποθέσεις για να φτάσει ο καθένας απο μας. Ευχήθηκε σε όλους καλό Πάσχα μια που βρισκόμαστε στο μέσο της Αγίας Τεσσαρακοστής, ευχόμενος υγεία, δύναμη σε όλους. Ο εφημέριος π. Πολύκαρπος Καραμαρούδης ευχαρίστησε τον Σεβ. για την παρουσία του.

small_IMG_1652 small_IMG_1653 small_IMG_1661 small_IMG_1665 small_IMG_1679 small_IMG_1635 small_IMG_1636 small_IMG_1640

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Αμπελοχωρίου Θηβών, ιερούργησε την Κυριακή Β΄ Νηστειών, μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου Αρεχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος όπου τέλεσε και μνημόσυνο εις μνήμη του μακαριστού γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτου επί τη συμπληρώσει 17 ετών από την κοίμηση του.

small_IMG_1473 small_IMG_1455 small_IMG_1459 small_IMG_1462 small_IMG_1469 small_IMG_1472

Η νίκη κατά της εικονομαχίας εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας με ιδιαίτερη λαμπρότητα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

smallIMG_1390 smallIMG_1402 smallIMG_1403 smallIMG_1351 smallIMG_1365 smallIMG_1368 smallIMG_1377 smallIMG_1385

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν  εόρτιες εκδηλώσεις στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας προς τιμήν τοῦ ἐν ἁγίοις πατρός ἡμῶν Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου του Λεβαδέως.

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου. Στο κήρυγμά του ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Σιλουανός Πεπονάκης, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου Αλιάρτου αναφέρθηκε στην οσιακή βιοτή του αγίου Ρηγίνου, ο οποίος με ταπείνωση καί άσκηση έγινε σκεύος εκλογής του ζώντος Θεού.

       Την κυριώνυμη ημέρα Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Δοσίθεος Καστόρης, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας τονίζοντας τα ουσιώδη γνωρίσματα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, την προσευχή, τη νηστεία και την λατρευτική ζωή που μας οδηγούν στην βίωση του Σταυρού του Κυρίου και στην Ανάστασή Του.

     Τέλος,  Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευχήθηκε στους πιστούς η Αγίας και Μεγάλη Τεσσαρακοστή να αποτελέσει το στάδιο όπου θα καρποφορήσουν πλούσιες οι αρετές μέσω των πνευματικών τους αγώνων. Επίσης, ευχήθηκε όπως ο Άγιος Ρηγίνος γίνει στήριγμα και προστάτης στην δύσκολη εποχή που διανύουμε.

smallIMG_1265 smallIMG_1268 smallIMG_1274 smallIMG_1190 smallIMG_1191 smallIMG_1194 smallIMG_1215 smallIMG_1217 smallIMG_1218 smallIMG_1236 smallIMG_1253 smallIMG_1256

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πυρίου Θηβών ιερούργησε την Κυριακή της Απόκρεω 15 Φεβρουαρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος.  

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα τονίζοντας πως κάθε χριστιανός, που αγωνιά για τη σωτηρία της ψυχής του, πρέπει να ζει με τη σκέψη της δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας και ευχήθηκε σε όλους με το καλό να εισέλθουμε στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή κι ας αγωνιστούμε να αντικρίσουμε τον Αναστάντα Κύριο μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Στεφάνου Νικολάρα, ο οποίος επί μακρόν υπηρέτησε  την ενορία του Πυρίου και διακρίθηκε για την συνέπεια και φιλοπονία κατά την  άσκηση των ιερατικών του καθηκόντων και την οργάνωση του προνοιακού και  φιλανθρωπικού  έργου της ενορίας.

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015, Ψυχοσάββατο της Απόκρεω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος  ιερούργησε στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Πλαταιών. Στο κήρυγμά του τόνισε ότι οι προσευχές για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας είναι ύψιστη μορφή αγάπης προς αυτούς που δεν είναι πια κοντά μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο για την ανάπαυση των προκατόχων του Αρχιερέων και των κεκοιμημένων ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και των κεκοιμημένων αδελφών της ενορίας.

Κατόπιν ευχήθηκε στον  νέο εφημέριο Πρωτοπρ. Δημήτριο Μπαμπίλη, να υπηρετήσει με κάθε ευλογία και αγάπη από τη νέα του διακονία τον Θεό και τους συναθρώπους του, τους δε ενορίτες προέτρεψε να συνεργαστούν μαζί του για την προαγωγή της πνευματικής ζωής της ενορίας.

Την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στην πανήγυρη του εορτάζοντος Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Θίσβης Θηβών, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους.  Στο κήρυγμά του, εξήρε την κατά Χριστόν βιωτή του Αγίου Χαραλάμπους και προέτρεψε τους πιστούς να γίνουν μιμητές του.

Την κυριώνυμη ημέρα ήταν προγραμματισμένη η Θεία Λειτουργία να πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Θεσπιών, όμως λόγο των δυσμενών  καιρικών συνθηκών όπου επικρατούσαν στην περιοχή αυτό δεν κατέστη εφικτό.  Εν τέλει ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αλιάρτου. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ταπεινή ζωή και στον μαρτυρικό θάνατο του Αγίου και τόνισε, πως όλοι πρέπει να έχουμε, ταπείνωση, μετάνοια και ανιδιοτελή  αγάπη προς τους συνανθρώπους μας. Τέλος, ευχήθηκε στο εκκλησίασμα ο Κύριος να  τους χαρίζει δια πρεσβειών του Αγίου πίστη και δύναμη, ώστε με υπομονή να αντιμετωπίζουν τα ποικίλα προβλήματα τα οποία βιώνουν στην καθημερινότητα.

small_IMG_1159 small_IMG_1151 small_IMG_1149 small_IMG_1167 small_IMG_1163 small_IMG_1162

Με δέος και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η πανήγυρη του Οσίου πατρός ημών Λουκά του εν Στειρίω κτήτορος, εφόρου και προστάτου της ομωνύμου Ιεράς Μονής.

Την παραμονή τελέσθηκε πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Συνοδικού Ιεράρχου, Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Μαρωνείας και   Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου και του Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, συμπροσευχομένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Επίσης, αρκετοί Ιερείς ως και πολλοί προσκυνητές προσέτρεξαν στην χάρη του Οσίου για να τιμήσουν την ιερά μνήμη Του.
Read the rest »

Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου μας πανηγυρίζει ο Ι. Ενοριακός Ναός της Υπαπαντής της παραλίας Αλυκής. Αφ’ εσπέρας ο Σεβ. ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εόρτιο εσπερινό. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εορτής εκφράζοντας την επιθυμία προσμονής που πρέπει να έχει ο άνθρωπος προς τον σωτήρα Χριστό ανάλογη με αυτή που επέδειξε ο πρεσβύτης Συμεών. Εξέφρασε την αγάπη του και τη συμπάθειά του προς όλους τους προσκυνητές καθότι η ενορία αυτή τους χειμερινούς μήνες λειτουργεί κάποιες Κυριακές. Ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγιεινά και σωτήρια καθότι βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου μήνα του νέου έτους.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας λειτούργησε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας όπου εόρτασε το Ίδρυμα «Εστία Μητέρας» με αρτοκλασία και μνημόσυνο υπέρ των αοιδίμων ιδρυτών και ευεργετών του ιδρύματος.

smallIMG_0911 smallIMG_0913 Read the rest »

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, εορτή της μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου, πανηγυρίζει ο ενοριακός Ναός της πόλεως του Βαθέος στην Αυλίδα. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μεσσαορίας κ. Γρηγόριος, της Εκκλησίας της Κύπρου, προσκεκλημένος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμα του εξήρε την κατά Χριστόν βιοτή του Οσίου Ιωάννου, και έθεσε παραδείγματα αγωνιστικής διάθεσης και καθημερινής προσπάθειας, τονίζοντας πως το μέλλον όλων μας ανήκει στους νέους και στις νέες μας, λαμβάνοντας εναύσματα από την μικρή ηλικία του Οσίου. Ανήμερα της εορτής της Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος διακόνησε για περίπου 33 έτη την Ιερά Μητρόπολη μας, ως ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας εξέφρασε συναισθήματα αγάπης και συγκίνησης και ευχαρίστησε από καρδιάς τον Σεβ. άγιο Αργολίδος και του ευχήθηκε πολλά έτη στην νέα του αρχιερατική πλέον διακονία. Ο προιστάμενος του Ιερού Ναού π. Αθανάσιος Γεραμάνης, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και φυσικά τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την τιμή της παρουσίας στην πανήγυρη, δωρίζοντας μια εικόνα του Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου, έργο της Ιεράς Μονής Αγ. Πάντων Σπετσών.

 smallIMG_0820 smallIMG_0807 smallIMG_0805 smallIMG_0772 smallIMG_0775 smallIMG_0792 smallIMG_0755 smallIMG_0747 smallIMG_0718

Την Κυριακή 25η Ιανουαρίου ε.ε., Κυριακή ΙΕ΄ του Λουκά, ημέρα που η αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, και επί τη ευκαιρία της τέλεσης των μνημοσύνων τεσσάρων συνανθρώπων μας και μελών της Τοπικής μας Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος λειτούργησε στον Ι. Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά Ορχομενού.

Κηρύττοντας τον Θείο Λόγο και αναφερόμενος στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της παραβολής του Ζακχαίου, τόνισε: «ότι ο άνθρωπος εγκλωβιζόμενος στην εικόνα του και στα εξωτερικά του, επιφανειακά του χαρακτηριστικά, αδυνατεί να ανοιχθεί στον συνάνθρωπό του και να συσχετιστεί μαζί του. Στην σύγχρονη κοινωνία, η οποία έχει τόσο μεγάλη ανάγκη από αγάπη, φιλανθρωπία και κατανόηση των αναγκών του άλλου, ο κάθε ένας από εμάς παραμένει προσκολλημένος στον μικρόκοσμό του, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στο κάλεσμα που του γίνεται τόσο από τον Θεό όσο και από τον διπλανό του».

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος παρακάθισε με τους συγγενείς των εκλιπόντων και αρκετούς από το εκκλησίασμα στο Πνευματικό Κέντρο πλησίον του Ιερού Ναού, συνομιλώντας μαζί τους σε ένα οικείο κλίμα αγαπητικής περιχώρησης.  

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ «ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ»
ΠΑΡΑΛΙΑ   ΑΛΥΚΗΣ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 
ΣΑΣ  ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ  2  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ,
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΟΜΩΝΥΜΟΣ ΝΑΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
 
1.  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ
ΩΡΑ 6:30 μμ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ  ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ, ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κκ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 
 
2.  ΤΗΝ ΚΥΡΙΩΝΥΜΟΝ ΗΜΕΡΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ,ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ  ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ
   ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την Πρωτοχρονιά ο Σεβ. Ποιμενάρχης λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό Θηβών. Λόγω της κακοκαιρίας υπήρχε μικρή συμμετοχή, ωστόσο η κοπή της Βασιλόπιττας έγινε στον Ναό σε κλίμα ιδιαίτερης ζεστασιάς και λαμπρότητας. Παρόντες ήταν ο Διοικητής του ΚΕΠΒ Θηβών και ο Δήμαρχος Θηβαίων.

smallIMG_0619 smallIMG_0591 smallIMG_0593 smallIMG_0594 smallIMG_0603 smallIMG_0611 smallIMG_0614 smallIMG_0617

ag_efraim

Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ι. Ν Αγ. Σπυρίδωνος Οινοφύτων. Αναφέρθηκε με πολύ αγάπη και ιδιαίτερη συγκίνηση ευχόμενος δύναμη και υγεία στο εκκλησίασμα και ειδικώς στο Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, μιας που τα Οινόφυτα αποτελούν την γεννέτειρα του. Την κυριώνυμο ημέρα λειτούργησε στο Ομώνυμο χωρίο του Αγ. Σπυρίδωνος επαρχίας Λεβαδείας, που παρ’ ότι τους λιγοστούς κατοίκους του υπήρχε μια θερμή υποδοχή και ζεστή ατμόσφαιρα. Ο Σεβ. αναφέρθηκε στην ταπεινή φυσιογνωμία του Αγίου που η Εκκλησία μας τον ανέδειξε στον επισκοπικό θρόνο της επισκοπής Τριμυθούντος της Κύπρου και τον πρωταρχικό του ρόλο στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο κατά του Αρειανισμού.

smallIMG_0243 smallIMG_0244 smallIMG_0257 smallIMG_0266 smallIMG_0267 smallIMG_0270

Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας λειτούργησε στον Ι. Ν Αγ. Νικολάου Δομβραίνης. Πριν το πέρας της Θ. Λειτουργίας απένειμε το οφφίκιο του Σταυροφόρου στον εφημέριο του ναού π. Στυλιανό Καλογεράκη ο οποίος υπηρετεί 16 χρόνια με πολύ ζήλο και αυταπάρνηση. Επίσης, τίμησε με το σταυρό του ευαγγελιστού Λουκά τον ψάλτη του ναού κ. Αλέξανδρο Μεϊδάνης που διακονεί πάνω απο 45 χρόνια στο αναλόγιο.Τέλος ευχήθηκε χρόνια πολλά για τη μνήμη του Αγίου και καλές γιορτές.

smallIMG_0186 smallIMG_0187 smallIMG_0193 smallIMG_0196 smallIMG_0197 smallIMG_0198

 

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ι. Ν Αγ. Νικολάου και Ρούφου στην πόλη των Θηβών. Την Κυριώνυμο ημέρα τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ν Αγ. Νικολάου στις Πλαταιές και προχείρισε σε οικονόμο τον εφημέριο του Ναού τον π. Νικόλαο Κολέσια σε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης. Ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη.

smallIMG_0123 smallIMG_0125 smallIMG_0126 smallIMG_0142 smallIMG_0152 smallIMG_0175 smallIMG_0176

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος στα πλαίσια μιας επικοινωνίας και προσέγγισης των μαθητών όλων των βαθμίδων της μητροπολιτικής περιφερείας μας τέλεσε Θ. Λειτουργία στον Ι.Ν Αγ. Γεωργίου Αραχώβης και στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου Διστόμου ευχόμενος στους μαθητές καλά Χριστούγεννα με υγεία, δύναμη και πρόοδο.

smallIMG_0095 smallIMG_0097 smallIMG_0099 smallIMG_0221 smallIMG_0229 smallIMG_0232

Σήμερα Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, εορτάστηκε η επέτειος της επανακομιδής του ιερού λειψάνου του Οσίου Λουκά του εν Στειρίω στην ομώνυμη ιερά Μονή του. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος σε ιδιαίτερο κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ναό της Παναγίας δίπλα στο καθολικό όπου είχε μεταφερθεί η τιμία λάρνακα του Οσίου. Στο τέλος είθισται να λιτανεύεται το Σκήνωμα του Οσίου από το ναό της Παναγίας στην οικεία αυτού Θέση στο καθολικό της Ιεράς Μονής. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο χρονικό της επανακομιδής του ιερού Λειψάνου από την Βενετία το 1986, και στις ενέργειες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας για την επιστροφή του ιερού σκηνώματος στην Ιερά Μονή του. Ιδιαίτερα συγκινημένος ευχαρίστησε όλους τους προσκυνητές σε συτόν τον τόσο οικείο χώρο γι’ αυτόν αφού διακόνησε περίπου 27 έτη, και ευχήθηκε καλά Χριστούγεννα με υγεία.

smallIMG_0275 smallIMG_0284 smallIMG_0286 smallIMG_0289 smallIMG_0293

 

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος τέλεσε Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου του Νέου στο Τάχι.

small_IMG_0043 small_IMG_0065 small_IMG_0082 small_IMG_0086

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Αράχωβας για τη μνήμη της επετείου της Μάχης της Αράχωβας  υπό τον Γεώργιο Καραϊσκάκη. Read the rest »

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Την Κυριακή στις 7 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 5:30μ.μ  θα τελεστή εσπερινός επί τη μνήμη  του Οσίου και θεοφόρου Πατρός ημών Παταπίου του θαυματουργού και Προστάτη των καρκινοπαθών.
Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών, θα εκτίθενται προς προσκύνησιν  Ιερά λείψανα του τιμώμενου Αγίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 5:30μ.μ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας
ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ώρα 7:15 π.μ Όρθρος και θεια λειτουργία μετ΄ Αρτοκλασίας

ag_aikaterini2

ag_aikaterini2

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος χοροστάσησε την Θεία Λειτουργία για τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο χωριό Λούτσι Βοιωτίας. Μετά το πέρας της ακολουθίας επισκέφθηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο κατάστημα του Δ.Δ. Λουτσίου όπου μίλησε μαζί τους και μοίρασε αναμνηστικά δώρα στους μαθητές.

smallIMG_9779 smallIMG_9777 smallIMG_9775 smallIMG_9766 smallIMG_9753 smallIMG_9752 smallIMG_9745 smallIMG_9737

Την Κυριακή 9 Νοεμβ. 2014, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας λειτούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στην πόλη των Θηβών, όπου φυλλάσεται τεμάχιο τιμίου λειψάνου του Αγίου και λέγεται ότι στον υπόγειο του ναού όπου υπάρχει ναΰδριο επ’ ονόματι του Αγ. Νεκταρίου, ο Άγιος λειτούργησε τουλάχιστον μία φορά. Η πανηγυρική θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απ’ ευθείας για πρώτη φορά από το κανάλι Star της Κεντρικής Ελλάδας. Read the rest »

Την Δευτέρα 3 Νοεμβ. 2014, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου Θηβών, επί τη μνήμη της ανακομιδής των λειψάνων του Αγ. ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Read the rest »

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 ο Σεβ. Ποιμενάρχης τέλεσε την τέταρτη για φέτος αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στον Ιερό Ναό του Αγ. Παντελεήμονος της Λιβαδειάς. Read the rest »

 Μια μοναδική εμπειρία έζησαν οι μαθητές των Γυμνασίων και του Λυκείου του Δήμου Ορχομενού, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Σκριπού), αφού παρακολούθησαν από κοντά την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, μια Λειτουργία των πρώτων χριστιανικών χρόνων. Read the rest »