Πρόγραμμα Μητροπολίτη
Νέα των Ενοριών
  • Κυριακή,29 Νοεμβρίου 2015 - Δευτέρα,30 Νοεμβρίου 2015 |
    Εορταστικό πρόγραμμα Παρεκκλησίου Αγ. Ανδρέα Θηβών
    » read more «
  • Τρίτη,01 Δεκεμβρίου 2015 @ 20:00 |
    Αγρυπνία στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου του νέου Θηβών
    » read more «
ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
Οργανισμός Κοινωνικών Δομών "ΑΡΩΓΗ"
Ψηφιακός Εκθεσιακός Χώρος Χριστιανικής Βοιωτίας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
EVS (European Voluntary Servise)
Αναζήτηση

Who's Online
14 visitors online now
6 guests, 8 bots, 0 members
Αρχείο

Archive for the ‘ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ’ Category

AgAndreasThiva 2015

facebooktwittergoogle_plus

AG.AIKA2015

facebooktwittergoogle_plus

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη η Βοιωτική Εκκλησία για μια ακόμη χρονιά τίμησε το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της μητέρας του Κυρίου μας με αφορμή τα Εισόδια, τα οποία αποτελούν προοίμιο της επερχόμενης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων.

Το εσπέρας της 20ης Νοεμβρίου 2015 τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και του Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Με τους αγίους Αρχιερείς, συμπροσευχήθηκαν πολλοί ιερείς προερχόμενοι εντός και εκτός της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού πλήθος πιστών προσέτρεξε στον Ιερό Ναό για να λάβει την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία ποτέ δεν μας εγκαταλείπει και αγκαλιάζει με στοργή τον κόσμο και τον σώζει ἐν Χριστῷ.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος στη σύντομη προσφώνησή του τόνισε «πως και ο εφετινός εορτασμός τελείται υπό την σκιάν εξαιρετικώς δύσκολων περιστάσεων, σε ημέρες κατά τις οποίες αγωνία, πόνος καί ανησυχία συνέχει την κοινωνία μας, η οποία δοκιμάζεται από την πρωτοφανή και πολυεπίπεδη κρίση με αρνητικές προεκτάσεις στην καθημερινή μας ζωή.

Στα οικονομικά προβλήματα, τα οποία διαρκώς αυξάνονται, προστίθεται και το μέγα πρόβλημα των χιλιάδων εξαθλιωμένων μεταναστών και προσφύγων που κατακλύζουν κατά κύματα τη χώρα μας, φαινόμενο με αβέβαιη επί του παρόντος έκβαση.

Παράλληλα τα πρόσφατα αιματηρά τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία δημιουργούν ένα ζοφερό περιβάλλον σε πανευρωπαϊκή κλίμακα. Παντού γύρω μας κυριαρχεί σκοτάδι, φόβος, απόγνωση και απαισιοδοξία! Όμως ελπίδα υπάρχει και δεν είναι άλλη από μητέρα του Χριστού και όλων μας».

Τέλος, ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τους παρευρισκομένους αγίους Αρχιερείς, οι Οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Τοπικής μας Εκκλησίας και ευχήθηκε στους άρχοντες και στον ευσεβή λαό χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Οποίος παίρνοντας αφορμή από την προφητεία του Ιεζεκιήλ αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας μας.

Τόνισε πως ο προφήτης Ιεζεκιήλ μεταφέρει αυτή την αλήθεια, δηλαδή την «ανατολή» της Παναγίας στον κόσμο, γι’ αυτό η Πύλη της προφητείας είναι συμβολικά στραμμένη προς την ανατολή. Αυτό το προαιώνιο όνειρο γίνεται πραγματικότητα για τη σωτηρία μας, γιατί ο κτίστης κοινωνεί με το κτίσμα. Επειδή, εμείς αστοχήσαμε έρχεται ο Χριστός και εισέρχεται στο σώμα της Παναγίας. Το φθαρτό σώμα που εμείς του δανείσαμε θα μας το αντιγυρίσει άφθαρτο ώστε να ανοίξει η πύλη για μας, χαρίζοντας έτσι το νέο τόπο που είναι η Βασιλεία του Θεού.

Ανήμερα της εορτής στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος και εν συνεχεία στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο Οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο μήνυμα της μεγάλης σημερινής εορτής, επισημαίνοντας πως η Παναγία είναι καρπός της προσευχής των γονέων της και η αμοιβή για την εμπιστοσύνη τους στον Θεό. Αφού το μοναδικό παιδί, η Θεοτόκος την οποία εισάγουν στο Ναό μεταβάλλεται σε καθαρότατο Ναό και γίνεται η ευδοκία του Θεού και σωτηρία του ανθρώπου.

Από σήμερα ξεκινούν οι καταβασίες των Χριστουγέννων εισάγοντας μας στο κλίμα της του Χριστού Γεννήσεως χάρη στην Παναγία μας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος πριν τη λιτανευτική πομπή ευχαρίστησε όλους που συνέβαλαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και ευχήθηκε προς τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες και τον ευσεβή λαό χρόνια πολλά, ευλογημένα και καλή δύναμη δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και τόνισε την ενότητα όλων μας.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου στους δρόμους της πόλεως με τη συμμετοχή της Δημάρχου της πόλεως κ. Γ. Πούλου, του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη, της Αντιπεριφερειάρχου κ. Παπαθωμά, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, των Περιφερειακών Συμβούλων, των Αντιδημάρχων της πόλεως, των Σωμάτων Ασφαλείας, των λοιπών φορέων και πλήθος κόσμου.

smallDSC_0018smallDSC_0023 smallDSC_0033 smallDSC_0037 smallDSC_0045 smallDSC_0050 smallDSC_0054 smallDSC_0064 smallDSC_0082 smallDSC_0099 smallDSC_0120 smallDSC_0196 smallDSC_0212 smallDSC_0216 smallDSC_0241 smallDSC_0244 smallDSC_0246 smallDSC_0263 smallDSC_0275 smallDSC_0278 smallDSC_0285 smallDSC_0290

facebooktwittergoogle_plus

Το πρωί της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στο ιερό εξωκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου στην κωμόπολη του Παύλου.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα βρέθηκαν και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παύλου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του προέτρεψε τους μικρούς μαθητές να επιδείξουν φιλομάθεια, να μιμηθούν στην υπομονή τον τιμώμενο Άγιο Νεκτάριο και να αγωνιστούν για την κατάκτηση της αρετής.

Κατά τη διανομή του αντιδώρου έδωσε ως ευλογία στα παιδιά σχολικά είδη και ευχήθηκε προς όλο το εκκλησίασμα υγεία, δύναμη και κάθε θεϊκή ευλογία στη ζωή τους.

small_IMG_7641  small_IMG_7628small_IMG_7649small_IMG_7653

facebooktwittergoogle_plus

Το πρωί της Κυριακής 8 Νοεμβρίου τ.ε. ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου.

Στο κήρυγμά του έκανε λόγο για τις άυλες πνευματικές δυνάμεις που επιτελούν το έργο της δόξας και υμνολογούν ακαταπαύστως τον Τριαδικό Θεό.

Τέλος, ευχήθηκε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα οι Άγιοι Ταξιάρχες να πρεσβεύουν αδιαλείπτως και για τη δική τους σωτηρία ενώπιον του θρόνου της δόξης του Θεού.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην 114 Π.Μ. Τανάγρας για να τελέσει τη Δοξολογία επ’ ευκαιρία της εορτής των προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ.

facebooktwittergoogle_plus

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αλιάρτου και τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Θωμά Τσιαμπόκαλου εν μέσω πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Στην προσφώνησή του ο ευλαβέστατος Διάκονος π. Θωμάς αναφέρθηκε στην μεγάλη του απόφαση να ιερωθεί και ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο, ο Οποίος τον υποδέχτηκε στην αγκαλιά της κατά Βοιωτίαν Εκκλησίας.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ιερωσύνη ως χάρισμα, στην οποία αξιωνόμαστε να μετέχουμε οι άνθρωποι ως δώρο της ιερωσύνης του Χριστού.  Τέλος, προέτρεψε τον νέο Διάκονο και τους πιστούς να εμπιστευτούν ολοκληρωτικά τη ζωή τους στον Κύριο μας, Ιησού Χριστό, όπως έπραξε και ο Απόστολος Θωμάς. 

small_IMG_7556 small_IMG_7502 small_IMG_7510 small_IMG_7548

facebooktwittergoogle_plus

Το πρωί της Κυριακής 1 Νοεμβρίου τ.ε. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και ακολούθως ιερούργησε στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Λιβαδειάς με την ευκαιρία του εορτασμού των προστατών του Συλλόγου Πολυτέκνων Λιβαδειάς Αγίων συζύγων Τερεντίου και Νεονίλλης και των τέκνων αυτών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή και μίλησε για την αξία της οικογένειας και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας γι’ αυτή . Σημείωσε μάλιστα πως δεν είναι τυχαίος ο παραλληλισμός Εκκλησίας και οικογένειας και ο χαρακτηρισμός της δεύτερης ως “κατ’ οἶκον Ἐκκλησίας”.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λιβαδειάς κ. Νικόλαος Σανιδάς και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε κεντρική ομιλία από τον κ. Παναγιώτη Περγαντά, Βιολόγο και πατέρα τεσσάρων τέκνων.

Στο τέλος της εκδηλώσεως απονεμήθηκαν από τη Διοίκηση του Συλλόγου Πολυτέκνων χρηματικά έπαθλα σε τέσσερις οικογένειες.

Στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού προσφέρθηκε εόρτιο κέρασμα.

 small_IMG_7414 small_IMG_7417 small_IMG_7402 small_IMG_7411

facebooktwittergoogle_plus

Το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Παραλίας Αυλίδος.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία αποτελούσε και αποτελεί μέχρι σήμερα την κραταιά σκέπη της πατρίδος μας.

Τελειώνοντας τόνισε ότι η αυριανή μέρα που ξημερώνει είναι σημαντική για το Έθνος μας και πως μέσα από τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου μπορούμε να αντλήσουμε ποικίλα μηνύματα για να πορευτούμε στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε.

Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος παρουσία του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Μπακογιάννη και της Αντιπεριφερειάρχου Βοιωτίας κ. Φ. Παπαθωμά, των Τοπικών και Στρατιωτικών Αρχών και των Σχολείων της πόλεως των Θηβών τέλεσε τη Δοξολογία επί τη ευκαιρία της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Εν συνεχεία παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Με το τέλος της παρελάσεως ο Σεβασμιώτατος στο τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδος απέστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας προς τους Έλληνες και τους προέτρεψε να αντέξουν τις δύσκολες συνθήκες, ευχόμενος καλή δύναμη και του χρόνου όλα να είναι καλύτερα!

Το απόγευμα της ίδιας μέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη εορτή της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στο Μετόχιον της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους που ευρίσκεται στην περιοχή της Αυλίδος.

small_IMG_7334 small_IMG_7323 small_IMG_0032 small_IMG_0098

facebooktwittergoogle_plus

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στο Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων τελέστηκε η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου με τη συμμετοχή των Καθηγουμένων των Ιερών Μονών, των Ιερομονάχων και των Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Ύμνους απέδωσαν χοροί των Μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεως.
Με το πέρας της αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα στην Τράπεζα της Μονής.
Εν συνεχεία ακολούθησε η Μοναστική Σύναξη στην οποία ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε χαιρετισμό προς τις Μοναστικές Αδελφότητες της Ιεράς Μητροπόλεως.
Στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι: «Ὅλα δείχνουν πώς καθώς προχωρεῖ ἡ ἱστορία πρός τά ἔσχατα, ὁ ρόλος πού καλεῖται νά διαδραματίσει ὁ μοναχισμός εἶναι σημαντικός. Καλεῖται νά γίνει ὁ μοναχός καί ἡ μοναχή ἡ κραυγή τοῦ κόσμου γιά λίγη παρηγοριά καί κατεύθυνση.
Σήμερα, πού ἡ κοινωνία μας ἔχει διαποτισθεῖ ἀπό τό φρόνημα τῆς ἐκκοσμίκευσης, ὁ μοναχός καί ἡ μοναχή στή γνησιότητα καί πληρότητά τους ἀποτελοῦν ἀντίσταση σ’ αὐτό τό πνεῦμα καί φρόνημα».

Τέλος, ευχαρίστησε τον κτήτορα και Γέροντα του Ιερού Ησυχαστηρίου Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο και τη Γερόντισσα Ευπραξία για την αβραμιαία φιλοξενία τους και τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Γρηγόριο Παπαθωμά, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση.
Ο πανοσ. Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος Παπαθωμάς ανέπτυξε το θέμα: «Οι τέσσερις εσχατολογικές αναμονές της Εκκλησίας». Στην ομιλία του ανέφερε «πως οι μοναχοί βιώνουν τα έσχατα μέσω των τεσσάρων εσχατολογικών αναμονών. Τη Βιβλική –Εσχατολογική αναμονή (Πρώτοι χριστιανοί) και τη Λειτουργική εσχατολογική αναμονή καθώς βιώνουμε τα γεγονότα μέσω των εορτών της Εκκλησίας μας. Γενικά οι μοναχοί πρέπει να βιώνουν τα έσχατα μέσω του μαρτυρίου της «συνειδήσεως». Το μαρτύριο του αίματος που βίωναν οι πρώτοι χριστιανοί μετατρέπεται για τους μοναχούς σε μαρτύριο συνειδήσεως μέσω της αδιαλείπτου προσευχής και ασκήσεως. Έτσι οι μοναχοί θα καταστούν πρότυπο και θα αποτελέσουν το «φως» των λαϊκών».
Μετά την εμπεριστατωμένη εισήγηση διεξήχθη γόνιμος διάλογος μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των μοναχών και μοναζουσών.

   small_IMG_7148 small_IMG_7159 small_IMG_7178 small_IMG_7192 small_IMG_7199small_IMG_7202small_IMG_7212small_IMG_7214

facebooktwittergoogle_plus

Το Σάββατο το απόγευμα 17 Οκτωβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Οσίου Λουκά Πατρών, Μετοχίου της Ιεράς Βυζαντινής Μονής του Οσίου Λουκά της Μητροπόλεώς μας με αφορμή την εορτή του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, ο οποίος τιμάται στο εν λόγω Ιερό Ναό.

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου του μακαριστού πατρός Νικολάου Φαναριώτου λόγω της συμπληρώσεως τεσσαράκοντα ημερών από την κοίμησή του. Ο π. Νικόλαος είχε διατελέσει επί πολλά χρόνια εφημέριος του Ιερού Μετοχίου. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο Λεόντιο Αγγελάτο.

Στα κηρύγματά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Ευαγγελιστού Λουκά, στη σχέση του Μετοχίου με την κατά Βοιωτίαν Εκκλησία και πιο συγκεκριμένα με την Ιερά Μονή του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Λουκά του Στειριώτου και τόνισε πως στις δύσκολες εποχές που διερχόμαστε οι Άγιοι αναδεικνύονται οι καλύτεροι συνοδοιπόροι μας.

small_IMG_6978small_IMG_7044 small_IMG_7051   small_IMG_6972  small_IMG_6980 small_IMG_6998small_IMG_7076small_IMG_7085

facebooktwittergoogle_plus

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής μοναχής  Καλλινίκης, αδελφής της Ι. Μονής  Παναγίας του Μύρου -Λυκούρεσι προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου και τη συμμετοχή Κληρικών και μοναζουσών της Τοπικής μας Εκκλησίας, οι οποίες πλαισίωσαν το ιερό Αναλόγιο.  
Στο ιερό βήμα παρευρισκόταν συμπροσευχόμενος και ο πολυσέβαστος και πολυαγαπητός μας Πνευματικός Πατέρας, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προεξήρχε του Ιερού Μνημοσύνου.
Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη σεπτή παρουσία Του  στον οποίο και οφείλεται η εκ βάθρων ανακαίνιση της ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας του Μύρου εν συνεχεία αναφέρθηκε στην παρουσία της μακαριστής μοναχής Καλλινίκης στον αγιασμένο αυτό χώρο και στην εν γένει προσφορά της στη Βοιωτική Εκκλησία. Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η μακαριστή αδελφή μέσα από την ασθένειά της υπήρξε πρότυπο πίστης, ήθους, υπομονής και καρτερίας για εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.
Ευχόμαστε, ο Πλαστουργός μας Άγιος Τριαδικός Θεός, να την αναπαύσει «εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων».
Με το πέρας του ιερού μνημοσύνου προσφέρθηκε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς  Μονής  σε όλους.

facebooktwittergoogle_plus

ag paraskeyi epivatini

facebooktwittergoogle_plus

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλιού Λεονταρίου Θηβών.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του σπορέως και τόνισε πως μπορούμε να είμαστε κι εμείς οι σπορείς και αποδέκτες του Λόγου του Θεού όχι με τα λόγια, αλλά με το παράδειγμά μας, την υπομονή, τήν ταπείνωσή μας και τη μυστηριακή ζωή.

Ευχήθηκε σε όλους δύναμη και κάθε καλό στη ζωή τους.

small_IMG_6896 small_IMG_6897 small_IMG_6887 small_IMG_6892

facebooktwittergoogle_plus

Το απόγευμα της Παρασκευής  25 Σεπτεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Κλειδίου Θηβών.

Στο τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος στους δρόμους του χωριού.

Στο κήρυγμά του αναφέρθη στην προσωπικότητα του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του αγαπημένου μαθητή του Χριστού, ο οποίος διατύπωσε μια  από τις μεγάλες αλήθειες που κάνουν την χριστιανική πίστη ξεχωριστή, ήτοι την αρετή της αγάπης, που έχει ο Χριστός προς κάθε άνθρωπο μιας και  είναι εικόνα του Θεού.

Κλείνοντας, προέτρεψε τους πιστούς να αγαπήσουν με όλη τους την ύπαρξη τον Χριστό, ώστε να μάθουν να συγχωρούν τους συνανθρώπους τους μιμούμενοι Εκείνον.

small_IMG_6572 small_IMG_6576 small_IMG_6583 small_IMG_6594 small_IMG_6599small_IMG_6606

facebooktwittergoogle_plus

εορτη γηροκομειου 2

facebooktwittergoogle_plus

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος του χωριού Αγία Τριάδα και τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα κεκοιμημένων αδελφών μας.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα και τόνισε πως ο λόγος του Χριστού μας υπενθυμίζει πόσο ακατανόητος για την εποχή μας και τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώσαμε και ζούμε είναι ο Τίμιος Σταυρός.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως αν θέλουμε να κερδίσουμε αληθινά την αιώνια βασιλεία πρέπει να έχουμε μια σταυρική πορεία στη ζωή μας. Δυστυχώς, όμως,  εμείς σήμερα έχουμε μάθει να ζητάμε και να θέλουμε να πάρουμε από τους άλλους κι όχι να δώσουμε.

Κλείνοντας, ανέφερε πως μέσα στο δρόμο του Ευαγγελίου μαθαίνουμε να εργαζόμαστε και να δίνουμε στους αδελφούς μας χωρίς ανταλλάγματα.

 

facebooktwittergoogle_plus

Το εσπέρας της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωριού  Λιβαδειάς. Ανήμερα της εορτής ιερούργησε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πλαταιών.

Στα κηρύγματά του αναφέρθηκε στην μεγάλη αυτή ημέρα της Ορθοδοξίας μας που προβάλλει τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας και τόνισε πως όπως δεν νοείται Χριστός χωρίς Σταυρό έτσι δεν νοείται και χριστιανός χωρίς Σταυρό.

Ο σταυρός είναι η μόνη δικαίωση, το  μόνο καύχημά του. Αν ο  χριστιανός δικαιώθηκε και σώθηκε, αυτό οφείλεται πρωτίστως στη χάρη που πήγασε από το Σταυρό. Οι άλλοι παράγοντες  της σωτηρίας ακολουθούν.

Αναφερόμενος ο Σεβασμιώτατος στην ποικιλόμορφη κρίση που μας ταλανίζει τόνισε πως η λύτρωση θα έλθει όταν την κρίση αυτή την προσμετρήσουμε με τη σοφία του Σταυρού του Χριστού.

Τελειώνοντας, ευχήθηκε προς Αιδ. Γεώργιο Κούφαλη και την Καθηγουμένη Γερόντισσα Ελισσαία και την αδελφότητα υγεία, δύναμη, κουράγιο και ενίσχυση στα καθήκοντά τους.

Στους πιστούς ευχήθηκε ολόψυχα η Χάρις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού που σήμερα τιμούμε ιδιαίτερα εορτάζοντας την Παγκόσμιον Ύψωση Του, να  τους σκεπάζει και να  στηρίζει την πορεία τους.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε το Τίμιο Ξύλο από την Ιερά Μονή Σαγματά στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της πόλεως των Θηβών και ακολούθως τέλεσε την Ακολουθία του Εσπερινού και των Χαιρετισμών του Σταυρού.

smallIMG_6455 smallIMG_6482 smallIMG_6302 smallIMG_6322 smallIMG_6326 smallIMG_6331 smallIMG_6345 smallIMG_6362 smallIMG_6393 smallIMG_6411 smallIMG_6428 smallIMG_6442

facebooktwittergoogle_plus

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Συνοικισμού Θηβών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το ευαγγελικό ανάγνωσμα της σημερινής ημέρας και τόνισε πως ο Σταυρός του Χριστού, μας διδάσκει μια μεγάλη αλήθεια. Ότι η χριστιανική ζωή δεν είναι εύκολη. Κρύβει διωγμό και απόρριψη, κόπο και λύπη.

Τελειώνοντας, τόνισε πως όλοι καλούμαστε να ακολουθήσουμε την οδό του Σταυρού. Να τη διακηρύξουμε με λόγια και έργα και να γίνει πρότυπό μας ο Χριστός και η τήρηση των εντολών του Ευαγγελίου.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση με αφορμή την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922.

smallIMG_6271 smallIMG_6278 smallIMG_6277 smallIMG_6286

facebooktwittergoogle_plus

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη η πόλη του Ορχομενού παρουσία πλήθους πιστών εόρτασε την επέτειο του θαύματος της Υπεραγίας Θεοτόκου από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής στις 10 Σεπτεμβρίου 1943.

Το απόγευμα της  παραμονής 9 Σεπτεμβρίου 2015 τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βερενίκης κ. Χρυσοστόμου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Ο  Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας στη σύντομη προσλαλιά του παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον Θεοφιλέστατο που για πρώτη φορά έρχεται ως Επίσκοπος στην Ιερά Μητρόπολή μας και του ευχήθηκε ο Θεός και η Παναγία μας να του δίδουν υγεία, δύναμη και ενίσχυση στα Αρχιερατικά του καθήκοντα. 

Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχης μας για τις ευχές του και τον παρακάλεσε να προσεύχεται για αυτόν ώστε να του δίδει ο Θεός δύναμη στα δύσκολα  καθήκοντά του.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο γεγονός του θαύματος, τονίζοντας πως πρέπει να εναποθέτουμε τις ελπίδες και τα προβλήματα μας στην Παναγία μας , η Οποία σίγουρα θα δώσει τη λύση.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βερενίκης   κ. Χρυσοστόμου και τη συμμετοχή πλειάδος ιερέων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τόνισε: «πως εορτάζουμε σήμερα στην αρχαία πόλη του Ορχομενού, στην  Μονή της Παναγίας της Σκριπούς το θαύμα της διασώσεως των κατοίκων από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής χάρη στη θαυμαστή επέμβαση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο ναός αυτός που αριθμεί πάνω από έναν  αιώνα έχει να μας πει πάρα πολλά μηνύματα και βιώματα που είναι τόσο αναγκαία για την εποχή μας. Το γεγονός του θαύματος μας υπενθυμίζει ότι ο Θεός και η Παναγιά είναι κοντά μας και εμείς βαδίζουμε και αγωνιζόμαστε για ότι όμορφο και αληθινό και προπαντός για την ελευθερία που είναι ένα από τα μεγάλα ιδανικά της ζωής».

Κλείνοντας ευχήθηκε δύναμη και υγεία και παρακάλεσε τους νέους άρχοντες να αφήσουν στην άκρη τις όποιες διαφορές και να δουν με αγάπη τον λαό και τις ανάγκες του και με καλή συνεργασία να προχωρήσουμε και να αντέξουμε απέναντι σε εκείνους που θέλουν να μας κατατροπώσουν.
Τέλος,  πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος μέχρι το σημείο της Παναγιοφανείας, όπου η Θεοτόκος ακινητοποίησε τα  ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.

  smallIMG_6082 smallIMG_6108 smallIMG_6120 smallIMG_6182 smallIMG_6203 smallIMG_6212smallIMG_6242smallIMG_6238

facebooktwittergoogle_plus

GenesionΤο απόγευμα της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος  χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορταζούσης Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου- «Προστασίας των Χριστιανών» Ασωπίας Θηβών.  Ανήμερα της εορτής Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015  ιερούργησε στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Ξηρονομής Θηβών.

Στα κηρύγματά του αναφέρθηκε στην μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου. Επισήμανε πως μέσα από την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου διδασκόμαστε τι σημαίνει να ελπίζουμε στην παρουσία του Θεού στη ζωή μας και παρότρυνε τους πιστούς να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Παναγία μας, η οποία μας δίδει ελπίδα και δύναμη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Ευχήθηκε στην Καθηγούμενη Γερόντισσα Βασιλεία και την αδελφότητα υγεία, δύναμη και πρόοδο πνευματική στα πνευματικά τους καθήκοντα καθώς και στον Αιδ. π. Μιχαήλ Ευταξία, εφημέριο της ενορίας Ξηρονομής  και τους ενορίτες η Παναγία μας να τους προστατεύει, να τους δίδει ελπίδα, κουράγιο στην δύσκολη εποχή που βρισκόμαστε.

smallIMG_6018new smallIMG_5966 smallIMG_5986  smallIMG_5998 smallIMG_5999smallIMG_6026  smallIMG_6021smallIMG_5994

facebooktwittergoogle_plus

small8sep201515Πανηγυρικώς εορτάσθηκε και φέτος η δική μας Παναγιά, στο γενέθλιό της.

Την παραμονή 7 Σεπτεμβρίου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του π. Γεωργίου Ρέμπελου, Β’ Γραμματέως της Ιεράς Συνόδου και τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών εξ Αθηνών, Βοιωτίας και της αρχιερατικής περιφέρειας Αγ. Θωμά – Δερβενοχωρίων.

Ακολούθησε αρτοκλασία, κήρυγμα και περιφορά της εικόνος της Παναγιάς στους δρόμους του χωριού.

Ανήμερα 8 Σεπτεμβρίου μετά τον Όρθρο, τελέσθηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του π. Χρήστου Αικατερίνη εκ Κλειδίου.

Ο εφημέριος του ναού π. Γεώργιος Μανωλόπουλος ευχαρίστησε όλους όσους προσήλθαν: άρχοντες, κληρικούς και τον περιεστώτα λαό και τίμησαν με τη παρουσία τους τη πανήγυρη, ευχόμενος χρόνια πολλά και υγιή.

small8sep201510 small8sep20158

facebooktwittergoogle_plus

img1_3Το Σάββατο το απόγευμα της 5ης Σεπτεμβρίου τ.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τέλεσε την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στο εξωκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην ενορία του Λαφυστίου.

Την Κυριακή της 6ης Σεπτεμβρίου τ.ε. ο Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ιερούργησε στον ιστορικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Πόντζας του χωριού Αγίας Τριάδος.

Στα κηρύγματά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο εν Χώναις θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής.

Τέλος, ευχαρίστησε τους εφημερίους των ως άνω ενοριών και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα να τους δίδει ο Αρχάγγελος Μιχαήλ υγεία, δύναμη και κουράγιο για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

smallIMG_5953 smallIMG_5925 smallIMG_5935 smallIMG_5950

facebooktwittergoogle_plus

Την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Κάτω Πατησίων.

Στο κήρυγμά του μίλησε για την ευαγγελική περικοπή και τόνισε πως απευθύνεται προς όλους μας που θέλουμε να είμαστε μέλη του σώματος της Εκκλησίας. Το χρέος και το έργο μας είναι να γνωρίζουμε την αλήθεια και να μελετάμε το Ιερό Ευαγγέλιο και να εργαζόμαστε στον πνευματικό αμπελώνα του Κυρίου.

smallIMG_5864 smallIMG_5867 smallIMG_5873 smallIMG_5900smallIMG_5920 smallIMG_5917

Ευχήθηκε σε όλους να γίνουμε το πρότυπο και το φως του κόσμου.

Εν κατακλείδι ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας για την άδεια και σεπτή ευλογία Του να ιερουργήσει στον ως άνω Ιερό Ναό καθώς και τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Στάθη, Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και τους πιστούς να τους δίδει δύναμη ο Θεός και κάθε ευλογία στη ζωή τους.

facebooktwittergoogle_plus

imagesΜε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας η Αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου. Το απόγευμα της 28ης Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στο χωριό Στεφάνη Δερβενοχωρίων.

Με το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος στους δρόμους του χωριού.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καλαμίου (Λαφύστιο Λιβαδειάς).

Στα κηρύγματά του ο Σεβασμιώτατος μνημόνευσε το γεγονός της αποτομής της τιμίας κεφαλής του Πρόδρομου και εξήρε τα δύο γνωρίσματα της προσωπικότητάς του, ήτοι τον έλεγχο και την μετάνοια.

Ευχήθηκε προς όλους να ενστερνιστούμε και να βιώσουμε το μήνυμα που μας προσφέρει η εορτή του Τιμίου Προδρόμου ώστε να γίνουμε μέτοχοι της αιωνίου Βασιλείας και του Παραδείσου.

smallIMG_5812smallIMG_5809

 

 

smallIMG_5816 smallIMG_5822 smallIMG_5838 smallIMG_5841 smallIMG_5843 smallIMG_5854 smallIMG_5859 smallIMG_5860

facebooktwittergoogle_plus

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα εορτάστηκε η απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Το απόγευμα της 22ας Αυγούστου τ.ε. τελέστηκε πολυαρχιερατικός εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Θηβών προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους αγίους αρχιερείς που υποβλήθηκαν στον κόπο να βρεθούν στην πόλη των Θηβών για να λαμπρύνουν με την παρουσία τους την πανήγυρη και ευχήθηκε η Παναγία να τους δίδει δύναμη στα αρχιερατικά τους καθήκοντα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεοντόπολεως κ. Γαβριήλ που αναφέρθηκε στο πρόσωπο της μεγάλης μας μάνας της Παναγίας που την τιμούμε και ευχήθηκε σε όλους πως πολλές φορές καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσεις και αδιέξοδα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε αν επικαλεστούμε τον Θεό και την Παναγία μας για να μας δώσουν τη λύση.

Στο τέλος έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος στους δρόμους της πόλεως.

Το πρωί της 23ης Αυγούστου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ιερούργησε στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαυλείας. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και τόνισε πως είναι κάτι περισσότερο από Κοίμηση –είναι Μετάσταση. Η Θεοτόκος χωρίς να γνωρίσει τη φθορά του τάφου μετέστη πρός την Ζωή. Ο τόνος της εορτής είναι χαρούμενος και πανηγυρικός για έναν ακόμη λόγο: Μετά την Μετάσταση της Θεοτόκου αποκτήσαμε μόνιμη προστασία και βοηθό, την βασίλισσα των αγγέλων, αφού ο Υιός της την ενθρόνισε στα δεξιά του για να βασιλεύει μαζί Του αιώνια.

Τέλος, ευχήθηκε στη σεβαστή Γερόντισσα Χριστοδούλη και στην αδελφότητα να τους δίδει η Παναγία δύναμη, κουράγιο και πρόοδο στον πνευματικό τους αγώνα.

smallIMG_5707 smallIMG_5719w smallIMG_5730 smallIMG_5741

small20150823-IMG_6107  small20150823-IMG_6117 small20150823-IMG_6123 small20150823-IMG_6136 small20150823-IMG_6154small20150823-IMG_6166

facebooktwittergoogle_plus

Την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελεώνος Θηβών.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική Περικοπή και τόνισε ότι πρέπει να ασκήσουμε την προσευχή, την νηστεία της περιόδου που διανύουμε και ας εκζητήσουμε την πίστη μας στον Κύριο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε όλοι μας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δηλεσίου, όπου εκήρυξε τον Θείο Λόγο.

 smallDSC_0037 smallDSC_0033

facebooktwittergoogle_plus

Το απόγευμα της 5ης Αυγούστου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής της Μεταμορφώσεως στο Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο χωριό Αλαλκομεναί .

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του χωριού Αγίου Βλασίου.

Στα κηρύγματά του αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της Δεσποτικής εορτής του Κυρίου και τόνισε πως  όλοι πρέπει να μεταμορφωθούμε με ελπίδα, νικώντας τον χρόνο και να ενεργοποιήσουμε τα χαρίσματά μας και να τα προσφέρουμε τόσο μέσα στην κοινωνία όσο και στους συνανθρώπους  μας.

  small_IMG_5530small_IMG_5525  small_IMG_5537 small_IMG_5542 small_IMG_5550 small_IMG_5555small_IMG_5562small_IMG_5559

facebooktwittergoogle_plus
Την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ιερούργησε στον Ι.Παρεκκλήσιο του Αγ. Στεφάνου στην παραλία Σαράντι επί τη εορτή της ανακομιδής του ιερού αυτού λειψάνου ενώ το απόγευμα τέλεσε την ακολουθία του μεγάλου παρακλητικού κανόνος στο Μετόχιο της Ι.Μ. Μακαριωτίσσης του Αγ. Νικολάου Αλυκής.
small_IMG_5499 small_IMG_5461 small_IMG_5466 small_IMG_5487
facebooktwittergoogle_plus

Το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος λειτούργησε για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου που ευρίσκεται στην παραλία Σαράντη.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του αρχιδιακόνου Στεφάνου.

Τέλος, ευχαρίστησε τον εφημέριο και τους πιστούς για την προσέλευσή τους στην Θεία Λειτουργία και τους ευχήθηκε η Παναγία μας που όλο το Δεκαπενταύγουστο θα την υμνήσουμε να δίνει δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που ανακύπτουν στην καθημερινότητά μας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην παραλία του Αγίου Νικολάου Δομβραίνης και κήρυξε τον θείο Λόγο.

facebooktwittergoogle_plus

Την Κυριακή 26-7-2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καπαρελλίου Θηβών και στο τέλος ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου στους δρόμους του χωρίου .

Την Δευτέρα το πρωί 27-7-2015 λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Λιβαδειάς (Συνοικισμός).

Στα κηρύγματά του εξήρε την προσωπικότητα του αγίου της Εκκλησίας μας και τόνισε πως όλοι σήμερα ζητούμε και ψάχνουμε με επιμονή να ακουμπήσουμε κάπου και αυτοί είναι οι άγιοι μας, οι γνήσιοι φίλοι του Θεού.

Στο τέλος ευχαρίστησε τους εφημερίους των ιερών Ναών και τόνισε στον κόσμο πως πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που διερχόμαστε. Αυτό δεν είναι δύσκολο να το πετύχουμε αρκεί στη ζωή μας να τοποθετήσουμε τον Θεό και τους Αγίους.

small_IMG_5432 small_IMG_5440 small_IMG_5448 small_IMG_5455 small_IMG_5403 small_IMG_5404 small_IMG_5423 small_IMG_5429

facebooktwittergoogle_plus